Grigore Vieru, condus pe ultimul drum

Grigore Vieru, condus pe ultimul drum

0 149

Poetul Grigore Vieru, care a murit la sfarsitul saptamanii trecute in urma unui accident rutier, a fost inmormantat marti la Chisinau, trupul neinsufletit al poetului fiind petrecut pe ultimul drum de mii de oameni, oficialitati, rude, prieteni, dar si simpli admiratori.

Dupa ce in noaptea de luni spre marti a fost depus la biserica „Sfanta Teodora de la Sihla”, catre ora 9.30 sicriul cu trupul neinsufletit al poetului a fost transportat la Teatrul de Opera si Balet, pentru ca oamenii sa poata veni si sa-si ia ramas bun de la poet.

Circa doua mii de oameni asteptau deja in scuarul Teatrului, care s-a umplut imediat ce Grigore Vieru a fost adus aici, unde a fost intampinat de o fanfara militara.

Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, din centrul Chisinaului, pe unde a trecut procesiunea, a fost impanzit cu flori, depuse de cei veniti sa-l petreaca pe poet. Unele dintre acestea aveau legate panglici tricolore la tulpina. Oamenii au vinit in numar mare la sicriul poetului pentru a depune flori si a-si lua ramas bun.

Trupul neinsufletit al poetului a fost dus spre cimitir la ora 12.00.

In Republica Moldova, ziua de marti a fost zi de doliu national in onoarea poetului. In toate localitatile din republica drapele vor fi arborate in berna.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.