Greve japoneze in Brasov

Greve japoneze in Brasov

0 70

Grevele japoneze in Brasov continua. Elevii brasoveni au continuat protestul impotriva masurii guvernamentale conform careia cei care au implinit varsta de 18 ani, desi sunt inca pe bancile scolii, nu mai beneficiaza de alocatii. Ne intrebam si noi care ar fi justificarile Guvernului pentru adoptarea unei asemenea masuri in conditiile in care ei nu au inca o sursa de venit pentru ca nu si-au definitivat nici macar studiile medii.


Dupa ce zilele trecute, acestia au iesit in strada, mai precis, s-au adunat la Modarom cu pancarte pentru a-si exprima nemultumirile, acestia continua protestul printr-o greva japoneza. Acestora li s-au alaturat si elevii din judetele Cluj, Timis, Ialomita, Caras-Severin, Calarasi, Bihor, Galati, Bistrita-Nasaud, Mures, Hunedoara, Maramures si Harghita.


Zilele acestea a pornit o alta greva japoneza in randul functionarilor publici brasoveni. Acestia sunt nemultumiti de oferta Ministerului Muncii care prevede o crestere salariala de 4,5% incepand cu luna aprilie si de 5% in octombrie, acestia cerand o crestere cu 20%. De asemenea, ei doresc micsorarea diferentelor foarte mari intre maximele si minimele salariale din sistem.


Seria protestelor de acest fel este abia la inceput, scumpirile din ultima vreme prevestind declansarea mai multor manifestatii de acest gen.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.