Granita dintre cele doua Corei trece prin Spitalul Judetean

Granita dintre cele doua Corei trece prin Spitalul Judetean

0 193

Este metafora medicala a unuia dintre medicii Spitalului Clinic de Urgenta, pentru a exprima situatia din unitate, unde lucrarile de reabilitare s-au oprit la jumatate. Asa incat unele saloane sunt renovate si dotate cu bai si dusuri – asta ar fi Corea de Sud – in timp ce restul ofera pacientilor conditii improprii de internare in spatii igrasioase, cu baie la capatul culoarului – Corea de Nord.
Pentru anul 2010 spitalul judetean a contractat 33.000 de cazuri cu Casa Judeteana de Asigurari de Santate Brasov. La spitalul clinic judetean de urgenta se trateaza in medie aproximativ 4000 de pacienti pe luna, adica circa 48 000 de cazuri pe an. Asta insemna ca pentru 15.000 de pacienti casa nu mai aloca in acest an fonduri.
De altfel, cea mai mare unitate spitaliceasca din Brasov risca sa fie inchisa peste o luna. Datoriile mari catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare dar si putinele cazuri contractate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sunt principalele motive pentru care spitalul judetean este amenintat cu incetarea functionarii. Spitalul Clinic de Urgenta are datorii de peste 160 de miliarde de lei vechi. Dupa asistente, medicii incep sa paraseasa Judeteanul pentru a lucra in strainatate. Doi dintre ei isi face deja bagajele, dar e posibil ca si altii sa ii urmeze in scurt timp.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.