GEŢII AU AVUT PROPRIUL ALFABET, ÎNAINTEA TUTUROR

GEŢII AU AVUT PROPRIUL ALFABET, ÎNAINTEA TUTUROR

3 500

Acesta este alfabetul GETIC, la a cărui vedere ne bate inima mai repede, cel puţin mie… priviţi cu atenţie, este alfabetul strămoșilor noștri, Pelasgo-Geţii…

Alfabetul nostru, getic, a fost și el copiat, răscopiat, “preluat” neîntrebat, adică furat, ca de altfel multe altele… Dar acesta este un semn de admiraţie, adoraţie la adresa străbunilor noștri, admiraţie pentru spiritualitatea lor, pentru vitejia lor legendară, pentru felul lor de a fi. Ei au impresionat toată omenirea. Așa se explică toate “copiile”/ însușirile, incepând cu îmbrăcămintea, boneta getică, Pileus, cu armele, uneltele, instrumentele muzicale, scrisul, și până la Mitologie. Totul!

Da, așa urme adânci și de neșters și de neîntrecut, au lăsat strămoșii noștri pe unde au trecut, iar cu inteligenţa lor sclipitoare și adânca lor înţelepciune legendară, i-au „vrăjit“, impresionat pe toţi…

GEŢII AU AVUT PROPRIUL ALFABET

Iată aici două dovezi și afirmaţii istorice :

📜CAROLUS LUNDIUS (Zamolxis, Primus Getarum Legislator) scrie:„Să fie clar pentru toţi, că cei pe care antichitatea i-a numit cu o veneraţie aleasă Geţi, scriitorii i-au numit după aceea, printr-o înţelegere unanimă, Goţi. Grecii şi alte popoare au luat literele de la geţi. La Herodot şi Diodor găsim opinii directe despre raspândirea acestor litere.”

📜BONAVENTURA VULCANIUS din Bruges, De literis et lingua getarum sive gothorum, 1597 scrie următoarele: “Geții au avut propriul lor alfabet cu mult înainte de a se fi născut cel latin. Geții cântau, însoțindu-le din fluier, faptele săvârșite de eroii lor, compunând cântece chiar înainte de întemeierea Romei, ceea ce o scrie Cato – romanii au început să facă mult mai târziu.
Nu pot să trec sub tăcere, faptul că întotdeauna am fost admiratorul, mai mult decât al tuturor, al acestui nume prin excelenţă nobil al unui neam, care crede din adâncul inimii lui în nemurirea sufletelor, căci după judecata mea, condamnând puternic moartea, ei capătă un curaj neţărmurit de a înfăptui orice; după cum se vede, NEAMUL GEŢILOR s-a ivit aşa dintotdeauna de la natură, el a fost şi este un POPOR cu totul APARTE şi VEŞNIC.”

Dar să revenim la alfabetul getic.
Cea mai veche scriere din lume ne aparţine și s-a descoperit pe Tăbliţele de la Tărtăria/ Ardeal, acum 7.000 de ani. În afară de acestea și pe “Plăcuţele de la Sinaia”, plăcuţe pe care “specialiștii” noștri așa-ziși “istorici”, se tot chinuie să le devalorizeze și să “dovedească”, că ar fi false…

Alfabetul folosit pe aceste tăbliţe este GETIC.

Alfabetul getic era folosit numai de elitele populaţiei gete, de scribi și de preoţi. Preoţii geţi foloseau scrierea în oglindă (bustrofedon). Scrierea geţilor era de la dreapta la stânga pentru a împiedica citirea de către neiniţiaţi și schimbau sensul cuvintelor.

Alfabetul așa-zis “CHILIRIC” sau “grecesc” nu este primul alfabet apărut, după cum am relatat deja, ci este o COPIE, o “preluare” al alfabetului fenician, care ERA deja existent și desigur folosit în Cultura Turdaș-Vinca, deci un alphabet GETIC.

Alfabetul getic încă nu este recunoscut în unanimitate pe plan mondial, cu toate dovezile existente (!). Care este cauza?
La nivel știinţific, aceste adevăruri nu sunt pe de-a întregul “acceptate” pe o scară largă, se lovesc de forţa dezinteresului, indiferenţei, ignoranţei, comodităţii și relei voinţe ale “cercetătorilor” învechiţi, care se proptesc încă de vechiile “cunoștiinţe”, deja depășite.
Aceasta se întâmplă și “datorită” indiferenţei și dezinteresului total ale “istoricilor” români (?), care se străduiesc din răsputeri să vadă, în tot ce este, ca “străin”, deci ca nefiind al nostru.

NOI am fost întotdeauna un MODEL pentru toţi, un exemplu de urmat. Ce poate fi mai frumos?

Cert este că Pelasgo-Geţii, străbunii noștri, și-au avut alfabetul lor, limba lor, limba noastră, alfabetul nostru, au fost și stau la baza tuturor limbilor. Sunt dovezi copleșitoare și de necontestat, toţi anticii scriu, plini de admiraţie, despre aceasta.
O știm noi, o știu și alţii, iar cei în “cauză”, o știu oricum.
Istoria NU se negociază!
Ce contează părerea unor ignoranţi și rău-voitori? Nu ne împiedicăm de un ciot!

☀️NIASCHARIAN!- Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau68168128 comentarii

COMENTARII

  1. Alfabetul chirilic a fost creat de calugarii români Chiril si Metodiu, fiind o derivatie a alfabetului glagolitic al tracilor-getilor sudici(alfabetul grec deriva din acelasi alfabet glagolitic, grecii fiind primii falsificatori ai istoriei). Scopul a fost ca sa-i fereasca pe romani de grecizare….astfel Tarul Boris a introdus oficial acest alfabet.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.