Gest mai rar intalnit

Gest mai rar intalnit

0 173

Un amic, trebuind sa se mute, a vrut sa-si mute si tot tacamul RDS-RCS la noul domiciliu. S-a dus la sediul acestei firme unde a fost plimbat pe la vreo patru ghisee, ca in final sa i se spuna ca i se poate asigura doar telefonul si internetul, nu si cablul la televizor
De ce? Pentru ca locatarul care statuse inainte acolo avea datorii catre RDS-RCS la cablu. Aceste datorii fiind facute in urma cu un an si ceva – in rest locuinta a stat neocupata – i s-au pus solicitantului trei posibilitati in fata: ori plateste el datoria si i se monteaza imediat cablul, ori il cauta tot el, solicitantul, pe datornic – solicitantul nici nu stia cine e, unde s-a dus si ce hram poarta cel dinaintea lui – ori asteapta pana ce RDS-RCS il da in urmarire, apoi in judecata, ca sa-si recupereze banii.
Normal ca amicul meu a refuzat variantele si, in gand, a facut sex cu mama lor.
Dupa care a apelat la serviciile concurentzei:Romtelecom.
A fost servit cu promptitudine in privinta postului telefonic si a internetului, mai putin problema cu televizorului.
Amicul a sunat la 1930, a spus care-i baiul – adica mesterii nu puteau monta antena langa fereastra amicului pentru ca nu puteau prinde astfel nu stiu ce unghi – operatoarea s-a interesat daca amicul accepta plata cablului in plus, acesta a acceptat, si a doua zi s-a pomenit cu mesterii la usa.
Dupa ce mesterii s-au chinuit sa gaseasca acel unghi cu probleme si au instalat ligheanul Dolce, au dat sa plece. Amicul i-a servit cu cate o cafea si a vrut sa le paseze obisnuitul ciubuc. Niciunul dintre cei doi instalatori nu a vrut sa ia banii, cu toate ca se chinuisera, pe frig, mai mult de doua ore. Au motivat refuzul prin faptul ca vor sa-si castige leafa cinstit si ca si amicul are probabil necazurile lui.
Nu stiu daca gestul se datoreaza fricii de a nu fi reclamati, cu toate urmarile, sau au actionat din suflet si convingere. Inclin sa cred in a doua varianta, pentru ca amicul mi-a povestit cum, refuzand, privirea lor era sincera. Si amicul meu se pricepe la asa ceva.
Amicul meu vrea sa aduca pe aceasta cale multumiri Romtelecom pentru promptitudine, iar celor doi mesteri pentru cinstea lor, mai rar intalnita in zilele noastre, la toate nivelurile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.