GAUDEAMUS 2008 incepe pe 19 noiembrie

GAUDEAMUS 2008 incepe pe 19 noiembrie

0 201

Veste buna pentru pasionatii de “carte buna”. Editia de anul acesta a Targului de Carte Gaudeamus se va disputa in perioada 19 – 23 noiembrie, si gazduieste peste 400 de evenimente, printre care se numara lansarea volumului „O istorie critica a literaturii romane”, de Nicolae Manolescu, si dezbateri despre multilingvism si comunism.
Editia de anul acesta a Targului International Gaudeamus – Carte de Invatatura a fost inclusa de catre Comisia Europeana in Anul European al Dialogului Intercultural.
Directorul executiv al Gaudeamus, Vlad Epstein a declarat ca suma cheltuita pentru promovarea Targului este aproape egala cu sumele cheltuite in Occident pentru evenimente de gen.
Epstein a declarat ca promovarea Targului Gaudeamus a fost cu atat mai dificila cu cat perioada in care se desfasoara evenimentul coincide cu campania electorala.
„Targul Gaudeamus este cel mai longeviv eveniment de gen”, a declarat presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina. Aceasta a adaugat ca editura Casa Radio implineste anul acesta 10 ani, moment marcat de diferite lansari in cadrul Targului de Carte, precum colectia de teatru radiofonic pe CD „Fonoteca de aur”, ce include „Integrala Alecsandri”, „Integrala Caragiale” si „Integrala Moliere”.
Epstein a adaugat ca bugetul total al targului este de aproximativ 500.000 de euro, 25 la suta din suma fiind rezervat pentru promovare.
Editia a XV a Targului Gaudemusva fi organizata de Societatea Romana de Radiodifuziune, in parteneriat cu Automobile Dacia, bibliofagia.ro, magazinultau.ro, RCS&RDS, Bancpost, Xerox România si Metrorex. Accesul general al vizitatorilor va fi permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de 3,5 lei, care vor fi folosite pentru tombola Gaudeamus. Elevii, studentii, cadrele didactice, membrii de uniuni ale scriitorilor si jurnalistii vor avea acces gratuit in cadrul evenimentului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.