Furtuni de vara

Furtuni de vara

0 60

Din nou natura suparata pe om s-a dezlantuit, pedepsindu-l pe acesta pentru felul criminal in care se poarta cu ea.
Astfel, in toata tara aproape, s-au dezlantuit ruperi de nori, insotite, in multe locuri, de grindina din belsug.
Urmarea?
Inundarea multor localitati, inclusiv case, si pagube insemnate in culturile agricole, caci grindina a fost mare, de la dimensiunea unui ou de porumbel in sus.
Si in Brasov si imprejurimi s-a dezlantuit aseara tarziu si azi-noapte potopul.
Cel mai afectat a fost Satul Nou, unde batranii au declarat ca asa ceva nu au mai vazut in viata lor. Caci, inafara de grindina, a batut puternic si vantul, doborand numerosi arbori si devastand, impreuna cu grindina, culturile agricole si pasunile.
In Brasov s-a semnalat maiputina grindina, in schimb potopul a provocat inundatii de scurta durata in locurile sensibile, in sensul sistemului de canalizare cunoscut ca nesatisfacator in asemenea imprejurari.
La Brasov insa ciudatenia a fost aceea ca, in timp ce zona de nord, dar si sud-vestul orasului, erau supuse tirului diluvian, in alte cartiere a plouat, dar ‘rezonabil’, adica atat cat sa mai goneasca urmarile zapuselii de peste zi.Asta este: omul nu-si da silinta – si nici nu si-a dat, pana acuma cel putin – sa inteleaga natura si sa nu-si mai bata joc de ea, caci ea la creat si ea il hraneste si il lasa sa existe, nu invers.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.