Fumatul ucide tot mai multi romani

Fumatul ucide tot mai multi romani

0 57

Un lucru pe care toata lumea il stie, dar foarte putin il constientizeaza este faptul ca fumatul ucide. Pentru a intelege gravitatea acestui viciu s-a efectuat un studiu in urma caruia s-a stabilit ca 33.000 de romani mor anual din cauza unor boli agravate de fumat.
Un studiu realizat in 2007 de o companie farmaceutica arata ca fumatorii traiesc in medie cu 21 de ani mai putin decat nefumatorii.
Studiul efectuat de catre Centrul pentru Politici de Sanatate a avut rezultate alarmante. Peste 30% din adultii din Romania fumeaza: 44% dintre ei sunt barbati, iar 17,5% sunt femei. In fiecare an, medicii inregistreaza aproximativ 8.500 de noi cazuri de cancer pulmonar, iar 85% dintre acestea au drept cauza fumatul.
Din studiu mai reiese ca varsta medie de debut a fumatului este de 19 ani. Mai grav este ca fumatorii impatimiti se formeaza inca din adolescenta. Aproximativ 34,5% din fumatorii tineri apartin grupei de varsta 15-25 de ani.
Asa ca pentru personele care fumeaza avem un sfat: LASATI-VA!, pentru cei care sunt tentati NU INCERCATI!, iar pentru parinti SUPRAVEGHEATI!

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.