FRF lamureste cine unde va juca

FRF lamureste cine unde va juca

0 85

Federatia Romana de Fotbal a publicat marti un comunicat in care explica modul in care se retrogradeaza din Liga 1. FRF clarifica astfel situatia de fapt in care exista echipe clasate pe locurile aferente retrogradarii (15, 16, 17 si 18), dar si echipe care se duc in Liga 2 datorita neobtinerii licentei pentru sezonul 2013/2014. In afara de acest comunicat, FRF mai publica un articol pe aceeasi tema a licentelor, numit „SPECULATII, INVENTII, ABERATII, BAZACONII”.

Din comunicatul FRF de mai jos reiese ca retrogradeaza in aceeasi masura echipele clasate pe pozitiile 15, 16, 17 si 18, dar si cele care nu au licenta.

FRF pune capat speculatiilor emise de sefii echipelor care sunt pe locuri de retrogradare, dar care spera sa ramana in Liga 1 din cauza ca alte cluburi nu au obtinut licenta. Acest lucru nu se poate. Toti vor merge in Liga 2 deopotriva.

Iata comunicatul FRF

Avand in vedere comentariile aparute in ultima perioada in presa cu privire la procesul de licentiere si la configuratia Ligii I in sezonul urmator, Directia Competitii a FRF precizeaza urmatoarele:

1. Conform art.6 din Regulamentul FRF de organizare a activitatii fotbalistice, preluat integral din Regulamentul FIFA privind aplicarea statutului, dreptul unui club de a participa in campionatele ligilor nationale depinde, in primul rand, de meritul sportiv al acestuia si, in al doilea rand (in cazul nostru, numai in Liga I), de indeplinirea criteriilor stabilite pentru licentiere. Un club va evolua in editia urmatoare a Ligii I numai in cazul in care indeplineste, in mod cumulativ,  urmatoarele conditii:

a) Se claseaza la finalul editei 2012/2013 pe unul din locurile 1–14;

b) A obtinut licenta pentru participarea in editia 2013/2014 a campionatului Ligii I (potrivit prevederilorart.22 din Regulamentul de aplicare a statutului FRF).

2. Astfel stand lucrurile, echipele din Liga I care se vor situa la finalul campionatului pe locurile 15, 16, 17 și 18 vor retrograda in Liga a 2-a, iar echipele cluburilor care nu obtin licenta pentru sezonul urmator nu vor avea dreptul sa participe in campionatul Ligii I, editia 2013/2014, chiar daca s-au clasat pe un loc neretrogradabil.

3. Conditia aratata la pct.1 lit.b) este aplicabila si cluburilor din Liga a 2-a care se vor clasa pe primele doua locuri in fiecare serie.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.