Fraude si la Brasov?

Fraude si la Brasov?

0 104

In editia sa de ieri, Jurnalul Naþional a publicat un articol in care PD-L este acuzat ca a platit tiganilor din localitatile sarace din judetul nostru pentru a vota cu acest partid. Pentru un vot s-au primit 20 lei.
In acest caz, iata si explicatia pentru procentul ridicat pe care PD-L l-a obtinut in judetul Brasov – 33,33 %. Acest p4rocentaj se datoreaza in mare parte si electoratului sarac, in majoritate tigani – astia sunt capabili de orice pentru cativa lei! – electorat mituit cu bani, relateaza Jurnalul National.
Aceasta acuzaþia de frauda este formulata de PSD si PNL.
Astfel, la Sacele, Teliu, Budila, Harman, Prejmer si alte comune in care se afla comunitati insemnate de tigani., liderii acestora au ridicat sume uriase de la PD-L, sponsorul principal fiind asa-zisul „print portocaliu al asfaltului”, binecunoascutul si multcontestatul Marcel Butuza, patronul firmei „Vectra”. Tiganii au primit cate 10 -20 de lei pe cap de votant chiar in ziua scrutinului.
Intreaga operatiune a fost pusa la cale sambata la sediul PD-L, la indicatiile primarului Brasovului, George Scripcaru. Intrmediarii principali au fost, la Budila (comuna cu 60% populatie tiganeasca), unii anume Marsavela si Irimia, iar la Sacele, unde este cunoscut „brunetul” cartier Garcini, unii anume Sandu Viorel si Pompiliu, lideri ai tiganilor.
Razvan Popa, purtatorul de cuvant al PSD Brasov, vorbeste, la randul sau, despre tratamentul acordat reprezentantilor PSD in sectiile de vot, care au fost tracasati sau chiar amenintati de unii presedinti in sensul ca vor avea probleme daca mai sesizeaza nereguli sau alt tip de abuzuri.
“Ni se pare foarte grav, de pilda, ca un consilier local PDL, Ciprian Chiriches, a intrat in toate sectiile de votare din cartierul Bartolomeu, unde este cunoscut si sub porecla de ‘miniprimar de Bartolomeu’, purtandu-se ca pe feuda sa si cerand sa vada toate listele permanente si suplimentare. Nu stiam ca cetateanul Scripcaru i-a atribuit cetateanului Chiriches feuda Bratolomeu”
Alte sesizari privesc situatii in care unii cetateni s-au dus sa voteze si s-au trezit ca votasera deja altii in locul lor. Sau cazuri in care politistii comunitari le-au interzis reprezentantilor PSD din comisii sa intre in sectiile de vot unde erau repartizati.
Si acestea nu sunt singurele posibile fraude din Brasov si judet. Cotidianul nostru a semnalat, intr-un material publicat in ziua alegerilor, despre cum au fost obligati producatorii agricoli care se aflau in acea zi in piata „Dacia” pentru a-si vinde produsele, sa mearga la vot, in grupuri de cate sase, la cea mai apropiata sectie de vot, sugerandu-li-se unde trebuie pusa stampila, actiunea fiind organizata de seful pietei, care are un cuvant de spus la repartizarea tarabelor. In plus, acesta, prin „oamenii” sai – tradus, aceasta inseamna „sifonarii” sai, adica cei care umbla cu paratul si cu soapta pe la el – a impartit prin piata, in zilele premergatoare alegerilor, tricouri, sepci si plase, toate „portocalii”. Oare pozitia sa de functionar public il indrituia la un asemenea gest?
Poate sunt destui care se supara pe mine daca arat ca portocala se strica tot mai mult, dar aceasta este realitatea, iar eu voi continua, cu orice risc, sa o prezint.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.