Fonduri pentru incalzirea centralizata

Fonduri pentru incalzirea centralizata

0 115

Autoritatile administratiei publice locale din 33 judete si municipiul Bucuresti vor primi in acest an fonduri in valoare de 299,5 milioane lei pentru modernizarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Guvernul a aprobat repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Fondurile au fost alocate autoritatilor administratiei publice locale care au depus proiecte viabile la Ministerul Administratiei si Internelor.


Brasovul va primi 11 milioane de lei.


Fondurile vor fi administrate de consiliile locale si judetene si vor fi cheltuite conform prevederilor legislatiei in vigoare privind achizitiile publice. Executivul a creat, printr-o serie de masuri adoptate, premisele necesare pentru reducerea treptata, pe parcursul a trei ani, a subventiilor acordate de la bugetul de stat pentru acoperirea diferentelor de pret si de tarif la energia termica livrata populatiei prin sisteme publice centralizate de productie si distributie si pentru eliminarea pretului national de referinta, incepand cu anul 2007. Astfel, sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, incepand cu anul 2005, cu o cota de 33 la suta in primul an, de 66 la suta in al doilea an si de 100 la suta in al treilea an, raportate la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pe anul 2004.


Sumele disponibilizate sunt utilizate de consiliile locale si judetene pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Suma totala alocata, in acest sens, in anul 2006, a fost de aproximativ 490 milioane de lei, repartizata in trei transe.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.