Fiul lui Hitler ( V )

Fiul lui Hitler ( V )

0 180

Fiul? lui? Hitler ( V )


?


?


Aparitia neasteptata a “ Fuehrerului “ in Ardooie este explicabila. Caporalul fusese incartiruit acolo la fermierul Joseph Goethals, intre timp decedat.


Nora fermierului isi aminteste: “ Socrul meu mi-a povestit ca Hitler s-a iubit aici in sat cu o femeie – dar el ( socrul ) nu stia de unde a venit si unde a plecat mai apoi…Probabil nu era o fata din sat, ci o straina. Daca era localnica, ar fi fost cunoscuta… Oamenii spun ca ar fi fost o frantuzoaica…”


Hitler nu obisnuia sa-si semneze in vreun fel schitele sau acuarelele, ci doar trecea anul crearii lor. Exceptie face o singura vedere pasnica a satului Ardooie, in contrast cu temele celorlalte picturi aratand in general ruine. Consemnarea datei de 27 iunie 1917, prezenta pe acest tablou, coincide oarecum cu data procrearii fiului sau, Jean-Marie Loret, venit pe lume dupa 280 de zile.


Dupa 23 de ani, pe 29 mai 1940 – campania din Franta se afla in plina desfasurare – isi facu aparitia in Ardooie coloana motorizata a “ Fuehrerului si Comandantului Suprem al Wehrmachtului”. Hitler se duse sa viziteze casa in care locuise candva. Il insoteau vechiul sau camarad de arme Ernst Schmidt, fost si el caporal, si fostul sau plutonier Max Amann, pe care acuma Hitler il ridicase la rangul de Reichsleiter al NSDAP ( Partidul National-Socialist Muncitoresc German )


Fiul fermierului Goethals povesteste amintirile tatalui sau : “ La aparitia coloanei de masini se starni mare agitatie in localitate. Tatal si mama mea stateau la poarta. Apoi aparu Hitler, care, lasandu-si insotitorii in urma, intreba in nemteste: ‘ Ma mai cunoasteti ? ‘ – ‘ Da, esti acela care tot picta pe aici.’ “


?


( va urma )


?


( traducere si adaptare dupa “ Bild “ )


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.