Firmele brasovene primesc fonduri nerambursabile

Firmele brasovene primesc fonduri nerambursabile

0 61

Programul „Sprijin pentru implementarea standardelor internationale“ se aplica si in Brasov. Este vorba de un proiect care se adreseaza IMM-urilor si microintreprinderilor care activeaza in domeniul calitatii si al certificarii produselor.
Astfel, intreprinzatorii mici si mijlocii care activeaza in domeniul calitatii si al certificarii produselor pot obtine din nou finantare nerambursabila.
Finantarea va fi acordata pentru infiintarea, modernizarea si acreditarea laboratoarelor de incercari si etalonari, pentru implementarea si certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9001 fie pentru produse, fie pentru servicii si certificarea sistemelor de management al mediului ISO 14001.
De asemenea, vor primi bani proiectele care vizeaza etichetarea ecologica si certificarea produselor, serviciilor sau proceselor.
Bugetul total alocat pentru 2008 este de 4,1 milioane de euro, iar firmele care depun proiecte pot accesa maximum doua sute de mii de euro. Suma reprezinta maximum 70% din totatul cheltuielilor eligibile in cazul intreprinderilor mici si microintreprinderilor si respectiv 60% din totalul cheltuielilor eligibile in cazul intreprinderilor mijlocii.
Managerii pot depune proiecte de la 18 august si trebuie sa le implementeze in maximum 24 de luni, perioada cuprinsa intre data semnarii contractului si data finalizarii activitatii prevazute in proiect.
Un alt program de finantari nerambursabile este „Sprijinul pentru accesul pe noi piete si internationalizare“. Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii pot scrie proiecte care sa vizeze participarea la targuri si expozitii internationale, organizate in tara si in strainatate, cu stand propriu, participarea la misiuni economice in strainatate, elaborarea de materiale tiparite sau inscriptionate de promovare a operatorului economic, promovarea on-line, servicii legate de activitati de promovare pe noi piete interne, pe piete internationale si marketing si servicii de identificare a furnizorilor straini. Suma totala alocata pentru acest program este de 2,1 milioane de euro. Perioada de depunere a proiectelor va incepe pe 18 august.
Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul www.animmc.ro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.