Firefox 3 – un nou browser de internet

Firefox 3 – un nou browser de internet

0 60

Fundatia Mozilla a lansat la inceputul acestei saptamani, pe Internet, noua versiune a browser-ului sau Firefox, considerat principalul concurent pe piata IT a programului Internet Explorer realizat de Microsoft, informeaza AFP receptionata de Rompres.
Firefox 3, care prezinta nu mai putin de 15.000 de imbunatatiri fata de varianta precedenta, este de trei ori mai rapid decat in trecut, se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de Mozilla. Acest browser care detine deja, dupa 2 ani, aproximativ 20% din piata de profil, este gratuit si poate fi utilizat in 50 de limbi.
Mozilla spera ca prin aceasta lansare sa doboare recordul de descarcari a noului browser in primele 24 de ore dupa oferirea sa pe site-ul oficial al fundatiei.
Noul browser ofera utilizatorilor o securitate crescuta impotriva virusilor informatici si a programelor de tip malware, spam etc.
Firefox a fost victima propriului sau succes dupa ce site-ul de internet pe care a fost oferit utilizatorilor a fost inundat cu cereri de acces, ramanand inaccesibil pana la ora 15:00 GMT.
Primul browser Firefox a fost creat de veteranii de la Netscape, programul de navigare pe internet care a dominat piata in anii 90, inainte de a fi detronat de ascensiunea puternica a lui Internet Explorer.
De la lansare pe piata in 2004 a primului browser web Firefox si pana in prezent, acest program gratuit ce functioneaza pe orice sistem de operare, fie Windows, Linux sau MacOS, este folosit de peste 175 de milioane de utilizatori ai internetului de pretutindeni din lume.
Conform grupului Net Applications, Firefox, care i-a cucerit in special pe utilizatorii de calculatoare din Canada si Europa, detine in prezent o cota de 18,4% din piata mondiala fiind principalul concurent al browser-ului Internet Explorer (73,8%) si fiind urmat de Apple Safari cu 6,3% din piata.
Pe zone geografice, conform unui studiu realizat de grupul XiTi in 2007, Firefox detine 28% din piata europeana si 15% din cea americana. In Franta acest browser este utilizat de 24% dintre persoanele ce acceseaza internetul, in timp ce in Germania procentul este de 38%, iar in alte state precum Slovenia sau Finlanda acest procent ajunge pana la 45%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.