Film romanesc la Sundance Documentary Film Program

Film romanesc la Sundance Documentary Film Program

0 106

Conforn site-ului screendaily.com filmul „Scoala noastra”, de Mona Nicoara, face parte dintre cele 20 de proiecte cinematografice din toatã lumea care beneficiaza de sprijin financiar si de creatie din partea Sundance Documentary Film Program.
„Scoala noastra/ Our School”, care spune povestea unor copii romi ce incearca sa se integreze intr-o scoala din Transilvania, a obtinut sprijin la categoria productie/postproductie. La aceeasi categorie au mai primit sprijin si proiecte precum „Delta Boys”, de Andrew Berends (SUA, Nigeria), care vorbeste despre conflictele armate din Delta Nigerului, si „Out in the Silence”, de Joe Wilson si Dean Hamer, care abordeaza controversa creata de anuntul casatoriei a doua persoane de acelasi sex intr-un sat din Pennsylvania.
Proiectul Monei Nicoara este estimat sa fie finalizat in 2009. Nicoara a lucrat ca producator asociat la documentarul „Children Underground” (2001), nominalizat la Oscar, care trateaza problemele copiilor strazii din Bucuresti. Sundance Documentary Film Program a mai acordat sprijin si pentru dezvoltarea unor proiecte din tari precum Tanzania, Chile, Franta si Iordania.
Aproximativ 800 de cineasti din peste 70 de tari au depus proiecte pentru a beneficia de finantare prin Sundance Documentary Film Program. Numarul de inscrieri a fost dublu fata de anul trecut. Programul Sundance Documentary Film Program sustine proiecte care prezinta probleme legate de drepturile omului in lumea intreaga.
„Filmele finantate in aceasta sesiune spun povesti despre perseverenta si demnitate in fata unora dintre cele mai mari provocari ale timpurilor moderne”, a declarat directorul Documentary Film Program, Cara Mertes.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.