FILIALELE DIN ROMANIA ALE SERVICIULUI UNGAR DE INFORMATII (AVO)

FILIALELE DIN ROMANIA ALE SERVICIULUI UNGAR DE INFORMATII (AVO)

0 145
Datele ÅŸi informaÅ£iile deÅ£inute de Serviciile Secrete ale ţării noastre dovedesc penetrarea de catre Serviciile de InformaÅ£ii aleUngariei a structurilor de decizie româneÅŸti, la toate nivelurile. AcÅ£iunile acestora sunt subsecvente planului de integrare treptată a Transilvaniei în Ungaria, prin acÅ£iuni lente, dar ferme, în toate domeniile, dar în special cel economic, pe care îl consideră fundamental în realizarea Å£intei vizate.
 
Control pe elemente strategice
InformaÅ£iile obÅ£inute de Serviciile Secrete româneÅŸti în urmã cu câÅ£iva ani, după vizita incognito efectuată în România de ÅŸeful Serviciilor Secrete maghiare de la acea dată, atestau faptul ca Ungaria, prin concernul MOL, spre exemplu, pregătea o politică agresivă, în vederea dobândirii unei poziÅ£ii dominante pe piaÅ£a carburanÅ£ilor din România, prin înfiinÅ£area a peste 200 de staÅ£ii de distribuÅ£ie în principalele oraÅŸe ale ţării ÅŸi pe traseele ÅŸi în zonele considerate strategice. De altfel, informaÅ£ii ÅŸi date despre activitatea Serviciilor de InformaÅ£ii (de spionaj) maghiare îndreptate împotriva intereselor politice, economice ÅŸi militare româneÅŸti s-au reÅ£inut cu mult înainte de 1990 ÅŸi toate aveau ca punct de pornire Consulatul ungar din Cluj! Documentarea lor a necesitat o activitate intensă din partea organelor de contraspionaj româneÅŸti, iar munca acestora s-a concretizat în cursul anului 1988, când CeauÅŸescu, pus în faÅ£a unor probe indubitabile, a ordonat desfiinÅ£area oficinei de spionaj respective.
Dupa 1990, acÅ£iunile spionajului maghiar au fost reluate cu ÅŸi mai mare forţă ÅŸi, favorizate de inacÅ£iunea Serviciilor Speciale româneÅŸti, determinată de complicitatea factorului politic, au reuÅŸit să penetreze structurile de decizie ale Statului Român, atât la nivel de Guvern, cât ÅŸi la nivel de PreÅŸedinÅ£ie.
Într-un singur caz,contraspionajul românesc ÅŸi-a mai spus cuvântul, în anul 1993, când fostul ministru de Externe în Guvernul Văcăroiu, Teodor MeleÅŸcanu, i-a prezentat omologului său ungar, Gyula Horn, date despre activitatea de spionaj a unui cadru activ al serviciilor maghiare. De atunci, cu toate că acÅ£iunile au luat amploare o dată cu cooptarea la guvernare a UDMR în Guvernul CDR – la propunerea personala a lui Petre Roman (!) – orice date, informaÅ£ii, acÅ£iuni ale spionajului maghiar au fost trecute sub tăcere de către factorii politici,ceea ce a facilitat desfăşurarea de forÅ£e ostile maghiare în toate domeniile de activitate ÅŸi de decizie ale Statului Român.
În timpul guvernarii CDR-iste, la nivelul unităţii româneÅŸti de contraspionaj economic, începuseră să fie de notorietate acÅ£iunile cadrelor de spionaj maghiare de la ambasadă, care acÅ£ionau pe faţă pentru culegerea de informaÅ£ii cu caracter economic care să-i ajute să obÅ£ină evidente avantaje materiale pentru Å£ara lor de origine, mai ales în domeniul privatizărilor. Cazul cel mai relevant a fost cel legat de vicepreÅŸedintele FPS la acea dată, Viktor Eros, evreu maghiar, care, fără nici o teamã, începuse să furnizeze date despre intenÅ£iile de privatizare ale guvernanÅ£ilor români, atât telefonic, cât ÅŸi prin intermediul secretarei ÅŸi al ÅŸoferului său chiar direct, consilierului economic al Ambasadei Ungariei la BucureÅŸti ! Erau folosiÅ£i în acest timp ca „prieteni" în afaceri fraÅ£ii Andrei ÅŸi Sorin Dimitriu, stimulaÅ£i cu diverse atenÅ£ii, inclusiv concedii ÅŸi petreceri în Ungaria, zona Lacului Balaton.
AcelaÅŸi tratament l-au aplicat ÅŸi succesorului acestuia la fotoliul de preÅŸedinte al FPS, clujeanul Radu Sârbu, momit să intre în afaceri de Zoltan Arpad Paszkany.
 
Zoltan Arpad Paszkany – piesa centrala ardeleana 
Acest Paszkany a devenit, într-un interval extrem de scurt, din dealer de maÅŸini second hand, un prosper om de afaceri, care deÅ£ine reprezentanÅ£ele locale ale firmelor Opel si Chevrolet, precum si cel mai important imobil de birouri din Cluj, Sigma Center. La acestea se mai adauga si administratorul companiei Polus ÅŸi reprezentant în România al holdingului TriGranit Feijlesztesi RT din Budapesta.
La Cluj, Paszkany este unul dintre cei mai tari jucători din domeniul imobiliar, ca urmare a asocierii dintre Consiliul Local si Polus. Afacerea POLUS a intrat în atenÅ£ia organelor speciale române încă din 1998, atunci când un teren proprietate publică a statului, de 34 hectare, aflat în imediata apropiere a Municipiului Cluj-Napoca, a intrat în posesia firmei respective prin contribuÅ£ia directă a fostului prefect de Cluj, Alexandru FarcaÅŸ, ÅŸi a lui Radu Sârbu. Afacerea POLUS a început în timpul Regimului Constantinescu, care, de altfel, a primit vizita celebrului congresman american evreu de origine maghiara Tom Lantos, anume venit în vizită pentru a uÅŸura investiÅ£ia lui Paszkany, Polus Center. După Cluj, Firma Polus vizează pătrunderea în BucureÅŸti si în câteva dintre oraÅŸele mari ale României, intenÅ£ionând implementarea a 7 mari investitii, de peste 2,5 miliarde de euro! CorporaÅ£ia pe care o reprezintă Arpad Paszkany este TriGranit, cu baza în Canada – un centru al iredentismului maghiar, dar ÅŸi o sursă de finanÅ£are a Serviciului de InformaÅ£ii ungar AVO – ÅŸi subsidiare în Marea Britanie, Ungaria si România ÅŸi ale cărei investiÅ£ii vizează Ungaria ÅŸi ţările din jur, cu minorităţi maghiare semnificative. TriGranit are, printre acÅ£ionari, Fondul de InvestiÅ£ii Immoeast, un puternic investitor pe piaÅ£a imobiliară românească, precum ÅŸi pe Nathaniel Rothschild, copreÅŸedinte al Fondului de InvestiÅ£ii Atticus Capital, descendent al cunoscutei familii de bancheri evrei din Marea Britanie. De altfel, Paszkany ÅŸi-a creat imperiul financiar prin infuzii dubioase de capital din Ungaria ÅŸi SUA, provenite de la lobby-ul maghiar, antiromânesc prin definiÅ£ie. Este foarte interesant cum acest Paszkany, cercetat în mai multe dosare penale, între care ÅŸi unul pentru instigare la ÅŸantaj ÅŸi sprijinire a unui grup infracÅ£ional organizat, el fiind un cunoscut cadru activ al spionajului maghiar în România, este lăsat să-ÅŸi desfăşoare în liniÅŸte afacerile, să-ÅŸi organizeze ÅŸi să-ÅŸi dirijeze reÅ£eaua pe teritoriul ţării, fără măcar sa fie cât de puÅ£in deranjat.
 
Fotbalul – instrument de influenta peste timp
Nimeni nu se întreabă cum de este posibil ca acesta să finanÅ£eze, nestingherit, si cu banii spionajului maghiar, echipa de fotbal CFR Cluj. Potrivit apropiaÅ£ilor, el are la dispoziÅ£ie milioane de euro, din care, în urmatorii ani, în CFR Cluj se vor investi alte cateva zeci de milioane de euro.
Fugit ÅŸi revenit în Å£ara atunci când i s-a promis că nu va păţi nimic, acesta are ca sarcina să câÅŸtige Campionatul în România tocmai pentru a influenÅ£a "pozitiv" zona de nord a ţării, acolo unde, în lipsa altor echipe competitive, echipa clujeană este percepută ca una fanion, a maghiarimii! Preluarea de către Zoltan Arpad Paszkany a celui mai vechi club de fotbal din România, CFR Cluj, nu a fost însa întâmplătoare. Întemeiată în anul 1907, în Cluj, echipa era perceputa ca fiind a maghiarilor, în timp ce Universitatea Cluj, întemeiata în anul 1919, era considerată a românilor. Această delimitare provine din anul 1940, cand nord-vestul Transilvaniei a fost cedat Ungariei horthyste prin Diktatul de la Viena, iar Universitatea din Cluj s-a refugiat la Sibiu ÅŸi, o dată cu ea, ÅŸi echipa de fotbal a studenÅ£ilor. CFR Cluj a rămas în oraÅŸ ÅŸi chiar s-a înscris în campionatul de fotbal al Ungariei în perioada 1940-1944, act considerat de români o trădare făţişă. Prin echipa de fotbal „ungurească" din Ardeal, Paszkany vizează un control emotional simbolic al zonei.
 
EUREKA si autonomia Ardealului
Paszkany controlează ÅŸi un „grup autonomisto-regionalist" – „Eureka", acesta acÅ£ionând sub regia Budapestei, având ca obiectiv regionalizarea României si "autonomia Ardealului"(!!), pentru a scapa de Miticii de la Bucuresti, idei separatiste promovate zilnic mai ales de catre un puternic Trust de televiziune si presa scrisa in frunte cu agresivul Transilvania live! Membrii acestui grup au relaÅ£ii inclusiv în PoliÅ£ie ÅŸi, n-o sa credeti-si în Serviciile Secrete. Liviu Man, unul dintre oamenii de încredere ai omului de afaceri maghiar, este apropiat de Vladimir Tismăneanu, ca ÅŸi de alÅ£i membri de vârf ai GDS-ului, promotori ai tezelor Budapestei, pe filiera Soros. Grupul „Eureka" este, oficial, o organizaÅ£ie „non profit", care se ocupă însă ÅŸi de afaceri (prin societăţile Group Eureka SRL si Eureka Media SRL) ÅŸi al cărei lider politic," la vedere ", este fostul ministru al ComunicaÅ£iilor,  Zsolt Nagy. Liderul informal al grupului „Eureka" este insa tot Paszkany, iar organizaÅ£ia sa, conectată puternic la mediul de afaceri maghiar din Transilvania, susÅ£ine financiar UDMR-ul. Prin acelaÅŸi Zsolt Nagy, echipa de fotbal CFR Cluj a beneficiat de un contract de publicitate cu PoÅŸta Română, companie căreia Paszkany i-a mai vândut, fără licitaÅ£ie, 8 autoturisme, prin firma Ecomax General Investments SRL.
 
Emil Boc sponsorizat in campania electorala de securisti maghiari
Eliminarea lui Funar nu se putea face fara sprijin extern. Asa s-a ajuns ca numitul Paszkany sa fie principalul sponsor, cu sume uriaÅŸe, incepand cu campania electorala din iunie 2004 a lui Emil Boc pentru câÅŸtigarea Primăriei Clujului, ca ÅŸi al AlianÅ£ei DA în judeÅ£ul Cluj. Tot el este personajul pe care ÅŸeful statului, Traian Băsescu, l-a dat ca exemplu de civism în ÅŸedinÅ£a de bilanÅ£ a Ministerului Public din 6 martie 2007, afirmând că a primit un memoriu de la „un om de afaceri clujean", în care se face referire la fapte grave de corupÅ£ie ale unor oameni politici ÅŸi de afaceri.
Pe Paszkany îl regăsim insa ÅŸi alături de premierul Tăriceanu ÅŸi de Dinu Patriciu, asociaÅ£i, printre alÅ£ii, în selecta lojă a Clubului Vinului SRL, înfiinÅ£at în 11 noiembrie 2004 de avocaÅ£ii Ernest Popovici, Florian NiÅ£u ÅŸi Sorin Alazăroaie, de la Casa „Popovici&AsociaÅ£ii".
Un alt nume strâns legat de cel al lui Călin Popescu-Tăriceanu este Rudas Erno, fost ÅŸef al agenturii maghiare în România. Cunoscut drept spion, diplomat, dar ÅŸi om de afaceri de succes în România, Rudas Erno are legături si în Voivodina, unde se află o semnificativă minoritate maghiară, ca ÅŸi în CroaÅ£ia si în Transcarpatia, în spaÅ£iul ucrainian. Rudas Erno a intrat în atenÅ£ia Securităţii încã din 1982, când folosea valiza diplomatică pentru a introduce în România materiale antiromâneÅŸti pentru o revistă coordonată de Laszlo Tokes si Szocs Geza.
În 1988 a fost retras de la post, pentru a nu fi expulzat. În 1989 a fost retrimis în România ca să coordoneze implicarea Ungariei în „revoluÅ£ie", prilej perfect pentru scopurile sale revizioniste. A coordonat difuzarea de manifeste în BucureÅŸti, o maÅŸină a Ambasadei Ungariei fiind reÅ£inută in flagrant de către organele de MiliÅ£ie în timp ce împrăştia pe raza Capitalei materiale cu conÅ£inut antiromânesc. După 1990, pentru meritele sale deosebite, este repus în funcÅ£ia de ambasador al Ungariei la BucureÅŸti, continuându-ÅŸi activitatea de spionaj! Chiar dacă în 1993 a fost retras oficial din funcÅ£ie ca urmare a înÅ£elegerii "tacite" dintre miniÅŸtrii de Externe român, Teodor MeleÅŸcanu, ÅŸi cel maghiar, Gyula Horn, Rudas Erno a continuat să-ÅŸi exercite "calitatea" de spion, de data aceasta sub acoperire comercială.
 
Tariceanu isi impleteste interesele personale cu cele ale serviciilor maghiare?
În noua postură de om de afaceri, în baza informaÅ£iilor obÅ£inute, Rudas Erno si-a îndreptat "afectiunea" spre Călin Popescu-Tăriceanu, un candidat vizat cu mari ÅŸanse la fotoliul de premier. Este posibil ca Tăriceanu să fi intrat în atenÅ£ia Serviciului de Spionaj ungar ÅŸi prin prisma faptului că tatăl său adoptiv, Dan Amedeo Lăzărescu, cunoscut mason, beneficiind de contacte la nivel internaÅ£ional, fusese angrenat de fostul DSS (Departamentul Securităţii Statului) în supravegherea activităţilor iredentiste maghiare.
Ca în multe alte cazuri, a apărut suspiciunea că bătrânul liberal ar fi putut fi „întors", adică transformat în agent dublu, iar fiul său adoptiv n-ar face decât să-i urmeze calea. De fapt, Lăzărescu scria în 1990 în ziarul „Liberalul" – contrazicand flagrant ideile partidului Bratienilor, intemeietori ai liberalismului – că „federalismul este unicul drum pe care România trebuie sa meargă", aceasta fiind, după cum se ÅŸtie, una dintre temele predilecte ale discursului public al UDMR. Cert este că, speculând pasiunea lui Tăriceanu pentru motociclete, în 2003 Rudas Erno i-a propus o asociere, ÅŸi astfel a luat naÅŸtere, în septembrie acelaÅŸi an, firma H-D Clasic Motorcycles SRL.
Potrivit Registrului ComerÅ£ului, obiectul de activitate este „comerÅ£ cu motociclete, piese ÅŸi accesorii aferente; întretinerea ÅŸi repararea motocicletelor", iar acÅ£ionari ai societăţii sunt cetăţeanul ungar Rudas Erno (50% din capitalul social) ÅŸi Automotive Trading Services SRL – ATS (50%), firma care îi aparÅ£ine lui Călin Popescu-Tăriceanu, în proporÅ£ie de 90%, conform propriei DeclaraÅ£ii de Avere. Rod al „apropierii" continue a premierului Tăriceanu de Budapesta, perioada 2005-2006 a fost marcata de o efervescenţă în „colaborarea"româno-ungară la nivel guvernamental – ÅŸedinÅ£e comune ale guvernelor român ÅŸi ungar la BucureÅŸti, în luna octombrie 2005, consultări regulate, realizarea unor „proiecte comune", între care deschiderea Consulatului maghiar de la Miercurea Ciuc, inaugurarea cursei aeriene directe între Târgu MureÅŸ ÅŸi Budapesta, înfiinÅ£area Camerei de ComerÅ£ româno-ungare –, susÅ£inute ÅŸi promovate, evident, de premierul Tăriceanu ÅŸi omologul său Ferenc Gyurcsony.
 
AVO isi plaseaza oamenii in posturi cheie din Romania
Folosindu-se de „bunăvoinÅ£a" lui Tãriceanu, spionajul maghiar a reuÅŸit să planteze în domenii-cheie ale guvernului său la agenÅ£ii aflate în subordinea acestuia personaje cu ajutorul cărora obÅ£ine informaÅ£ii de o importanţă excepÅ£ională privind siguranÅ£a naÅ£ională a României ÅŸi dirijează, totodată, anumite decizii ale Executivului de la BucureÅŸti în favoarea ţării de origine. Unul dintre acestea este Dezsi Iosif Zoltan, preÅŸedintele AdministraÅ£iei NaÅ£ionale a Rezervelor de Stat (ANRS), organism aflat în subordinea Ministerului Internelor ÅŸi Reformei Administrative. În această instituÅ£ie se concentrează secrete de stat de o importanţă excepÅ£ională atât pe timp de pace, cât ÅŸi pe timp de război, despre rezervele de stat ÅŸi strategia cu privire la acestea, ca resursă internă de securitate, prin constituirea stocurilor de produse ÅŸi bunuri de strictă necesitate necesare intervenÅ£iilor operative pentru protecÅ£ia populaÅ£iei, a economiei ÅŸi siguranÅ£ei naÅ£ionale în situaÅ£ii excepÅ£ionale, determinate de calamităţi naturale, epidemii, accidente industriale sau nucleare, fenomene sociale sau economice,conjuncturi externe sau acÅ£iuni asimetrice nepremeditate. Prin numirea acestui maghiar în fruntea ANRS s-a realizat cea mai „legală" formă de transmitere de informaÅ£ii clasificate către o putere străină. Un alt punct sensibil îl reprezintă Ministerul ComunicaÅ£iilor ÅŸi Tehnologiei InformaÅ£iilor, a cărui misiune este asigurarea condiÅ£iilor de trecere la societatea informaÅ£ională, carepresupune implementarea coerentă ÅŸi generalizată de sisteme informatice integrate.Faptul că institutiile si organizaÅ£iile politice, depind de reÅ£elele de comunicaÅ£ii electronice ÅŸi de sistemele si serviciile informatice face ca acestea să fie mult mai vulnerabile la ameninţările de securitate,astfel că sunt evidente importanÅ£a ÅŸi sensibilitatea acestui domeniu în ecuaÅ£ia siguranÅ£ei naÅ£ionale. Cu toate acestea, prin algoritm politic, el a fost… atribuit UDMR-ului, astfel că lui Zsolt Nagy i-au urmat la ÅŸefia ministerului… Iuliu Winkler ÅŸi apoi Borbely Karoly.
 
Exploatarea padurilor la cheremul serviciilor speciale maghiare
Un alt domeniu strategic în care s-a infiltrat agentura maghiară este cel al pădurilor, domeniu folosit pentru acumularea de resurse financiare necesare alimentării unor activităţi specifice. Cu alte cuvinte, prin politica pe care o promovează în subramura economică respectivă, din informaÅ£iile deÅ£inute pînă în prezent se evidenÅ£iază faptul că secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii ÅŸi Dezvoltării Rurale Istvan Toke n-a reprezentat interesele României, ci interesele unui grup economic condus de… Verestoy Atilla, bun si vechi prieten al lui Rudas Erno care acÅ£ionau la comanda Budapestei. Pentru a sprijini afacerile derulate de acest grup pe spaÅ£iul maghiar cu lemnul exploatat din pădurile judeÅ£elor Covasna ÅŸi Harghita este folosit Istvan Toke, care a repartizat prin HG nr.1262/2007, numai la nivelul unui singur judeÅ£ din cele douã, 15% din volumul total de lemn pe picior aprobat spre recoltare în anul 2008, ceea ce înseamnă o suplimentare cu 30% a cantităţilor aprobate în anii precedenÅ£i.
În acest mod, după judeÅ£ul Suceava, care primeÅŸte de drept cea mai mare cantitate de masă lemnoasă pe picior ce trebuie exploatată, calculată în funcÅ£ie de suprafaÅ£a de teren împădurită, judeÅ£ul Harghita se situează pe locul doi la repartiÅ£ie, înaintea altor judeÅ£e cu suprafeÅ£e împădurite mult mai mari, cum este CaraÅŸ-Severin. În concluzie, Istvan Toke favorizează afacerile colegului său de partid, care astfel va suplimenta exporturile de material lemnos pe spaÅ£iul Ungaria, exportând, practic, venit naÅ£ional din România către Ungaria, în conformitate cu obligaÅ£ia unanim cunoscută a oricărui Serviciu Special al unei ţări de a contribui la alimentarea bugetului acesteia prin aÅŸa-numitul aport valutar special.
 
Anton Niculescu, fost purtător de cuvânt al UDMR, agent si inalt functionar public in Romania
Se afirma, îndeobÅŸte, că orice Minister de Externe reprezintă principala centrală de spionaj a unei ţări, fiind de la sine înÅ£eles ce înseamnă implantarea unui cadru de informaÅ£ii al altui stat înpropriul tău fief informativ. De aceea, analiÅŸtii Serviciilor Speciale române apreciază că un fapt de o gravitate excepÅ£ională, numirea cu bună-ÅŸtiinţă a unui cadru sau agent, dovedit sau suspectat, al unor Servicii de InformaÅ£ii străine în Ministerul Afacerilor Externe al ţării tale. Cu toate acestea, ascuns sub umbrela unui nume românesc, Anton Niculescu, fost purtător de cuvânt al UDMR, a desfăşurat o intensă activitate informativă din poziÅ£ia de secretar de Stat în ministerul menÅ£ionat. Născut la Târgu MureÅŸ, la 6 mai 1964, are o fişă profesională de invidiat, care-i relevă pregătirea sub auspiciile uneia dintre cele mai bune ÅŸcoli de spionaj din lume, CIA. Astfel, deÅŸi a studiat ÅŸi a obÅ£inut o licenţă în Chimie Industrială în 1991, el nu a profesat nici un moment în acest domeniu, îndreptându-se încă din 1990-1991 către zona mass-media, ca redactor la săptămânalul „Valosag" din BucureÅŸti ÅŸi corespondent al postului Europa Liberă, în 1992. De aici a intrat direct în sfera politicului, începând cu decembrie 1991, ocupând succesiv sau concomitent posturi de consilier politic (la FundaÅ£ia „Friedrich Naumann", BucureÅŸti, 1991-1993, ÅŸi la cabinetul preÅŸedintelui UDMR 1993-1997), expert parlamentar (aprilie 1995-mai 1997) ÅŸi guvernamental (mai-iunie 1997) pentru care a fost pregătit intens printr-o serie de cursuri ÅŸi programe speciale: „Managementul conflictelor inter-etnice" la Centrul Berghof, Berlin, iulie/august 1994 „AdministraÅ£iile locale ÅŸi de stat" în SUA, iunie/iulie 1995, la AgenÅ£ia de InformaÅ£ii a SUA (USIA); „ Eisenhower Fellowship, SUA, februarie-mai 1999.Pregătirea i-a fost desăvârÅŸită în intervalul mai 1999-iunie 2001 în cadrul Ambasadei SUA la BucureÅŸti, unde a fost încadrat ca „specialist politic", după care a mai urmat un stagiu ca director de program pentru integrare europeană al FundaÅ£iei pentru o Societate Deschisă(iunie 2001-ianuarie 2002).
În paralel, începând din 1997, a fost plasat in funcÅ£ii în interiorul Executivului român, ca secretar general adjunct, aprilie 1997-mai 1998, apoi ca secretar de Stat la Departamentul pentru integrare europeană. În intervalul 2000-2004, la intervenÅ£ia Serviciilor Speciale române, a fost Å£inut în afara sferei Executivului, dar a revenit în forţă odată cu intrarea la guvernare a UDMR-ului alături de PNL, ca secretar de Stat pentru afaceri globale ÅŸi relaÅ£ii interinstituÅ£ionale în Ministerul de Externe. Dacă se mai adaugă ÅŸi faptul că fostul director al Serviciului de InformaÅ£ii Externe , fost ministru al Afacerilor Externe, (teporar si prim ministru), a fost semnalat, la rândul lui, de contraspionajul românesc cu legături suspecte în mediul Serviciilor Speciale de la Budapesta, avem tabloul complet al penetrărilor care s-au produs la nivelul sistemului decizional românesc.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.