Festivalul Olimpic de Iarna al Tineretului European din 2013 se va desfasura...

Festivalul Olimpic de Iarna al Tineretului European din 2013 se va desfasura la Brasov

0 140

Adunarea Generala a Comitetelor Olimpice Europene (EOC), care a avut loc la Istanbul, a atribuit Romaniei gazduirea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din anul 2013, editia de iarna.
Intrecerile sportive se vor desfasura in orasele de pe Valea Prahovei – Sinaia, Busteni, Azuga, precum si in cateva orase importante din judetul nostru – Predeal, Brasov si Rasnov.
Conditia stipualata pentru ca Brasovul si celelalte orase mentionate anterior sa fie gazdele acestui eveniment deosebit de important este finalizarea lucrarilor legate de infrastructura competitionala pana la inceperea Festivalului Olimpic, in conditiile in care locurile de cazare oferite de Valea Prahovei acopera necesarul celor 3.000 de potentiali participanti la competitie.
“Dupa Jocurile Mondiale Universitare, organizate la Bucuresti in 1981, Festivalul Olimpic al Tineretului European reprezinta prima si cea mai importanta competitie olimpica pe care Romania o va organiza in 2013. Este o onoare pentru noi, dar si o obligatie in acelasi timp, in final un pariu destul de dificil pe care cu totii dorim sa-l castigam. Obtinerea organizarii acestei competitii a fost cea mai usoara etapa, dar greul de-abia acum incepe. Realizarea finala a acestui proiect depinde in mare masura de suportul din partea comunitatilor locale de pe Valea Prahovei si in mod special de cel al tinerilor primari care sunt suficient de implicati in aceasta actiune, punctand deja prin prezenta lor la reuniunea de la Istanbul”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.
“Este o mare provocare. Si nu este vorba doar de competitiile sportive, ci si de faptul cã se dezvoltã turismul” a declarat Vlad Oprea, primar Sinaia.
“Avem deja un sponsor pentru construirea trambulinelor, iar anul viitor, în octombrie, vrem sa organizãm un concurs de sarituri pe trambulina de plastic” a declarat Adrian Vestea, primar Rasnov.
De asemenea, in cadrul Adunarii Generale din Turcia, orasul Utrecht a fost desemnat gazda editiei de vara a FOTE 2013.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.