Festivalul International de Foarte Scurt Metraj vine la Brasov

Festivalul International de Foarte Scurt Metraj vine la Brasov

0 75

Festivalul International al Filmelor de Foarte Scurt Metraj ajunge si la Brasov. Festivalul va oferi brasovenilor in jur de 50 de filmulete selectate din lumea intreaga si din tara si se desfasoara simultan in 23 de orase din Romania si in 70 de orase din 17 tari.
Filmele de foarte scurt metraj au o durata maxima de trei minute, in afara titlului si a genericului. Sunt reprezentate toate genurile: filme video, animatii, imagini de sinteza, fictiuni, documentare etc. Pot fi realizate cu sau fara buget, impunandu-se o singura constrangere: durata. In Brasov, proiectiile – cu intrare libera – vor avea loc la Alianta Franceza joi, incepand cu ora 14,00.
„In afara competitiei internationale, identica pentru fiecare din cele 70 de orase din 17 tari ale lumii si 23 de orase din Romania, organizatorii vor prezenta publicului si opere audiovizuale realizate local”, a declarat, pentru Rompres, Elena Anghelescu, directorul Aliantei Franceze din Brasov. In sectiunea locala au fost prevazute trei categorii: filme de animatie, filme de fictiune si documentare si filme realizate cu telefonul mobil. Juriul va decerna Marele Premiu, Premiul pentru animatie 2D/3D si Premiul pentru originalitate.
Festivalul International de Foarte Scurt Metraj (Le Festival des Tres Courts) este organizat de asociatia Tres d’Esprit si Nanosphere Productions (Franta). Obiectivul festivalului este de a promova filmul de sub 3 minute la nivel international.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.