Festivalul Filmului European la Brasov, 15-17 mai 2009

Festivalul Filmului European la Brasov, 15-17 mai 2009

0 89

Festivalul Filmului European se va desfasura pe parcursul intregii luni mai, iar Brasovul va fi al doilea oras, dupa Bucuresti, care va gazdui acest eveniment.
Festivalul va prezenta, in perioada 8-31 mai, 37 de filme din 24 de tari, la Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi.
Editia din 2009 se va desfasura pe parcursul intregii luni, dupa cum urmeaza: la Bucuresti (8-17 mai), Brasov (15-17 mai), Timisoara (21-24 mai) si Iasi (28-31 mai). Bugetul acestei editii este de 120.000 de euro.
Regizorul Marian Crisan, care va fi ambasador onorific al festivalului, a realizat un spot de promovare al evenimentului.
Ambasadori onorifici ai festivalului au fost si regizorii Cristi Puiu, in 2006, Corneliu Porumboiu, in 2007, si Cristian Mungiu, in 2008. Editia de anul trecut a festivalului a reunit 40 de filme din 25 de tari si i-a avut ca invitati pe regizorii Radu Mihaileanu, Martin Repka si Csaba Bollok.
ICR a preluat, in 2008, de la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, organizarea Festivalului Filmului European, eveniment realizat cu sprijinul ambasadelor statelor europene, dupa cum informeaza Mediafax.
Editia de anul trecut a festivalului a reunit 40 de filme din 25 de tari si i-a avut ca invitati pe regizorii Radu Mihaileanu, Martin Repka si Csaba Bollok.
Au fost proiectate, printre altele, lungmetrajele „Cuscus cu chefal/ La Graine et le Mulet”, in regia lui Abdellatif Kechiche, laureatul editiei din 2008 a premiilor César, „De partea cealalta/ Auf der anderen Seite”, de Fatih Akin, „Totul pe gratis/ All for Free”, de Antonio Nuic, „Ingeri orbiti/ Blinde engle”, de Jon Bang Carlsen, „Fratele meu se insoara/ Mon frère se marie”, de Jean-Stéphane Bron, „Andaluzia/ Andalucia”, de Alain Gomis, „Odata/ Once”, de John Carney, „Tine distanta/ La giusta distanza”, de Carlo Mazzacurati, si „Adancuri/ Diep”, de Simone van Dusseldorp.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.