Festival de Teatru pentru Tineri la Centrul Cultural Reduta din Brasov

Festival de Teatru pentru Tineri la Centrul Cultural Reduta din Brasov

0 123

Evenimentele culturale gazduite de Centrul Cultural Reduta se tin lant. La sfarsitul acestei saptamani va avea loc un festival pentru tinerii din toata tara pasionati de teatru.
Centrul Cultural German si Alianta Franceza Brasov organizeaza in perioada urmatoare, a 8-a editie a Festivalului de Teatru pentru Tineri EuroArt 2009.
Festivalul va avea loc in perioada 21 – 23 mai 2009 la Centrul Cultural Reduta.
Juriul a decis in data de 3 aprilie, ca din 27 de trupe inscrise in concurs, urmatoarele sa fie invitate la festival:
in limba romana:
* NOI/ Constanta
* Amprente/ Brasov
* Scholart/ Brasov
* P4tru/ Brasov
* Catharsis/ Bucuresti
in limba engleza:
* Artists for Life/ Baia Mare
* The Deeds/ Bucuresti
in limba germana:
* Die Gruppe/ Brasov
* Schillers Waisenkinder/ Brasov
in limba franceza:
* Coluche/ Brasov
in limba maghiara:
* Grimasz/ Brasov

Centrul Cultural German intreprinde o activitate intensa de promovare a limbii si culturii germane, a dialogului si valorilor europene.
Scopul acestui institut este sustinerea colaborarii culturale romano-germane si promovarea unei imagini actuale asupra Germaniei.
Actorii Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu vor juca in piesa de teatru care va deschide fesivalul, “Du pain plein les poches/ Buzunarul cu paine” de Matei Visniec, gazduit de Centrul Cultural “Reduta”.
Piesa vorbeste despre principiile morale fundamentale pentru natura umana – generozitate, toleranta, reconciliere, pornindu-se la un un el si o ea preocupati de soarta unui caine care a cazut in fantana. In jurul putului, pornesc inte cele doua personaje dialoguri firesti, concluzii despre viata, realitatea de zi cu zi.
Spectacolul are loc joi, 21 mai, ora 19:30.
De asemenea, intr-o Europa unita, in care moto-ul este diversitate in unitate, un astfel de spectacol eclectic in care diferite culturi prezinta cate un spectacol artistic aceluiasi public dornic de evenimente culturale este mai mult decat binevenit. Brasovul este locul ideal pentru confluenta acestor limbi de circulatie internationala, germana si engleza, alaturi de limbile native ale locuitorilor orasului, si anume, romana si maghiara.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.