Festival de muzica baroca la Cluj

Festival de muzica baroca la Cluj

0 119

Festivalul de Muzica Baroca „La Stravaganza” se va desfasura in perioada 25 aprilie-1 mai. In cadrul evenimentului vor avea loc cursuri de maiestrie, simpozion muzicologic si un concurs de muzica baroca. Concertele vor incepe in 25 aprilie si se vor organiza la Biserica Reformata de pe strada Kogalniceanu in fiecare seara, de la ora 19.
Astfel, vor concerta ansambluri baroce Fluentem din Germania, La Follia din Timisoara, Jean Cristophe Frisch din Franta si Ansamblul Baroc Transilvania. Din 28 aprilie si pana pe 30 aprilie vor avea loc, la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, cursuri de maiestrie de clavecin si bas cifrat, vioara baroca, instrumente de suflat si canto baroc.
In perioada 26-27 aprilie se va desfasura concursul de muzica baroca la care s-au putut inscrie ansambluri camerale compuse din 2-8 membri. Concursul se va desfasura in doua etape: in prima etapa formatiile vor prezenta un program din Barocul german sau englez, iar in a doua concurentii vor prezenta un program din Barocul francez sau italian. Premiul I este in valoare de 2.000 de lei, premiul doi 1.500 de lei si premiul III 1.000 de lei. Va avea loc si un simpozion muzicologic pe tema „Arta interpretativa si instrumentele din Baroc” in data de 1 mai, tot la Academia de Muzica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.