Ferma Copiilor la Sanpetru, judetul Brasov

Ferma Copiilor la Sanpetru, judetul Brasov

0 313

Copiii din Brasov, dar si cei veniti in vizita in judetul nostru au acu un nou centru de distractie special pregatit pentru ei: ferma copiilor.
Pentru copiii nascuti la oras si fara bunici in localitati rurale, „viata la tara” este o enigma. Aceasta necunoscuta poate fi acum rezolvata prin inscrierea la acest program desfasurat la firma de la Sanpetru.
Cei mici vor putea sa calareasca ponei, sa se joace cu miei, vitei, caini si pisici. Scopul acestei distractii are un important caracter educativ, acestia putand sa invete nenumarate lucruri despre ingrijirea si cresterea animalelor de ferma din proprie experienta.
Ferma de distractie pentru copii, „Lempes Garten”, a fost inaugurata in acest week-end, mai exact in data de 8 august, si a costat 300 000 de euro. Cele doua ferme alipite au o suprafata totala de 4000 de metri patrati si au nenumarate animale domestice: cai, vitelusi, miei, pasari de curte, catei, iepuri, pisici si ponei.
„Am cumparat doua case sasesti, pe care le-am unit si am obtinut aceasta curte foarte mare care ne permite sa desfasuram diferite activitati. Am amenajat si un mic loc de joaca, cu leagane, tobogane si chiar o mica piscina pentru copiii care ne vor trece pragul. Investitia facuta pana in prezent se ridica la 300.000 de euro”, a declarat, la deschidere, Bogdan Bart, initiatorul proiectului „Lempes Garten”.
Programul fermei este urmatorul: zilnic intre orele 10.00 si 22.00, orice copil avand posibilitatea de a veni si petrece cateva ore in mijlocul naturii, mai ales, ca intrarea se va face gratuit. Se vor plati doar consumatia de la barul fermei, unde preturile sunt modice, dar si plimbarile cu poneiul, acestea costand de la 4 lei, un tur de doar doua minute si pana la 40 de lei o jumatate de ora de plimbare.
„Sunt convins ca aceasta comuna, unde au locuit foarte multi sasi, va reveni la inflorirea la care a fost odata. Mi-as dori ca sa existe cat mai multe initiative ca aceasta. Promit tot sprijinul autoritatilor celor care au reusit sa puna pe picioare aceasta ferma de distractie”, a spus si primarul comunei Sanpetru, Ioan Rusu, in presa locala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.