Fara vize pentru Moldova

Fara vize pentru Moldova

0 154

Republica Moldova odata cu suspendarea regimul vizelor pentru romani a facut un prim pas spre normalitate in relatia cu Romania si UE. Ministerul de externe a declarat fara rezerva ca aceasta decizie este inceputul revenirii la normalitate
Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anuntat joi semnarea unui decret de suspendare a deciziei din 8 aprilie a Guvernului comunist, prin care cetatenilor romani li se impune viza pentru accesul pe teritoriul Republicii Moldova, informeaza Unimedia.
Astfel, potrivit lui Ghimpu, cetatenii romani vor putea calatori fara viza in tara vecina incepand de vineri, 18 septembrie, cand va intra in vigoare decretul prezidential.
Acest gest reprezinta in acelasi timp un semnal privind interesul administratiei de la Chisinau de a debloca dialogul cu Uniunea Europeana privind noul acord-cadru de cooperare UE-Republica Moldova.
Granicerii asigura cetatenii romani ca pot intra in R.Moldova fara vize

Granita UE s-a mutat la vest de Moldova!
Din informatiile venite de pe granita se arata ca granicerii moldoveni dau asigurari cetatenilor romani ca pot intra in R.Moldova fara vize.
Serviciul de Gracineri din Republica Moldova va respecta noul decret prezidential de eliminare a vizelor pentru cetatenii romani, imediat ce acesta va intra in vigoare, vineri, dupa publicarea in Monitorul Oficial, relateaza Info-Prim Neo, in pagina electronica.
Decretul privind ridicarea regimului de vize pentru cetatenii romani, semnat de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a intrat in vigoare dupa ce a fost publicat in Monitorul Oficial vineri.
Vineri dimineata, Serviciul Graniceri, nu dispunea de o cifra exacta a persoanelor din Romania care au trecut granita. Mariana Arlet, din cadrul biroului de informare al Serviciului Graniceri, a declarat ca din momentul intrarii in vigoare a decretului, granicerii vor respecta legea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.