Fain sau ce? Liberalii îi dau dreptate lui Daea în problema… cormoranilor

Fain sau ce? Liberalii îi dau dreptate lui Daea în problema… cormoranilor

0 106

Liberalii au râs de Petre Daea, l-au luat peste picior cu ifose pretins intelectualiste, dar au ajuns să îi dea dreptate de când au preluat guvernarea! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Adrian Oros a declarat ieri, într-o emisiune la Digi 24, că problema cormoranilor este reală, aceștia afectează piscicultura și sunt în curs procedurile pentru modificarea legislației.

Cormoranii sunt o problemă, despăgubirile sunt justificate, cormoranii pot produce daune foarte mari. Pentru că au fost protejați și nu au fost vânați de mult timp, s-au înmulțit. Sunt proceduri de modificare a legislației pentru a se reveni la vânătoarea de cormorani”, a declarat ministrul.

Adrian Oros a adăugat că nu va plăti despăgubiri pentru cei care au declarat ferme piscicole mai extinse și cantități de pește mai mari decât în realitate. „Au venit la plată pentru despăgubiri dosare cu niște semne de întrebare. Am început verificări pentru ca se spunea că în ferme cantitatea de pește nu era cea reală. Nu vom da drumul la aceste plăți pentru că sunt ilegale, dacă se declară o cantitate de două ori mai mare de luciu de apă”, a explicat ministrul.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Adrian Oros a mai anunțat  că din fondurile europene alocate operațiunilor de piscicultură, fosta conducere a Ministerului a absorbit doar 26%.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.