Factura CET va fi platita si de cei cu centrale de apartament

Factura CET va fi platita si de cei cu centrale de apartament

0 79

CET Brasov a ajuns sa fie o fantoma care bantuie absolut pe toata lumea, indiferent de legaturile directe sau indirecte pe care fostii sau actualii consumatori le mai au cu fostul mastodont furnizor de energie termica.
Pare a fi o gluma proasta, dar iata ca, in Romania, lucrurile adevarate arata ca niste bancuri de doi lei: cei care s-au debransat de la CET vor fi „nevoiti” sa plateasca in continuare facturi CET.
Cum se poate acest lucru? Foarte simplu! Niste „baieti destepti”, cu ochi albastri, pesemne, si minti incetosate, cu siguranta, de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru serviciile comunitare de utilitati publice, au hotarat ca persoanele care au renuntat la sistemul centralizat de incalzire, dar locuiesc intr-un imobil in care mai exista apartamente alimentate de CET sa plateasca un procent din factura de caldura.
Cei care au renuntat la calorifere si au ales varianta centralei, vor plati pentru caldura din spatiile comune ale blocului (subsol, uscatorie, casa scarii), dar si pentru ca prin apartamentele lor trec tevile sistemului centralizat.
Procentul de 30% se imparte la toti locatarii, iar diferenta se imparte conform repartitoarelor, a declarat, pentru Realitatea TV, Florin Cutitei, director CET Brasov.
„Nu e logic sa platim daca avem centrala. Taiem tevile si asta e”, a declarat revoltata o proprietara.
Oamenii sunt foarte nemultumiti de aceasta decizie. De cealalta parte, reprezentantii CET spun ca si locatarii cu centrala proprie beneficiaza de caldura de pe scara, asigurata prin sistemul central de incalzire.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.