Expozitie inedita organizata de studenti

Expozitie inedita organizata de studenti

0 59

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, care a fost sarbatorita pe data de 7 aprilie, studentii Asociatiei „Amicus” au organizat o expozitie inedita care este gazduita pana in data de 11 aprilie de Aula Universitatii „Transilvania”. Prin intermediul Autoritatii de Sanatate Publica, vizitatorii au acces la un stand de servicii medicale gratuite, cum ar fi masurarea tensiunii arteriale, a indicelui de grasime corporala si un test prin care se poate afla varsta sanatatii.
Expozitia face parte dintr-un proiect initiat de studenti si construit pe opt dimensiuni importante pentru un mod de viata sanatos: soarele, apa, aerul, nutritia, activitatea fizica, temperanta, tihna si echilibrul mental si spiritual, tinerii pornind de la ideea ca alimentatia din ziua de azi este nesanatoasa si nerationala.
In cadrul expozitiei, vizitatorii pot vedea un stand de fotografie, standuri cu hrana exclusiv naturala, carti de sanatate. De asemenea, manifestarea cuprinde in program si conferinte si cursuri gratuite.

Asociatia studenteasca Amicus
Infiintata in 1993 la Iasi, Asociatia Studenteasca Amicus este o organizatie cu caracter apolitic si non profit, organizata la nivel national, avand in prezent 13 filiale in multe dintre centrele universitare din tara: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Timisoara, Targu-Mures. Asociatia „Amicus” isi propune sa raspunda nevoilor specifice ale studentilor, membri ai asociatiei, precum si promovarea unor valori morale inalte, necesare intr-o societate democratica aflata in dezvoltare .
Membri in Asociatia Studenteasca Amicus pot fi studenti de la orice facultate sau colegiu din orasul in care aceasta este prezenta.
Principalele activitati ale asociatiei sunt legate de grupul tinta careia se adreseaza: studentii. Astfel, in conformitate cu statutul, Asociatia Studenteasca Amicus realizeaza periodic si la cererea studentilor interesati seminarii, conferinte, dezbateri pe teme de formare a caracterului in scopul dezvoltari unor conceptii pozitive asupra vietii si realizarii profesionale.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.