Expozitie de fotografie „Hai la tara!”

Expozitie de fotografie „Hai la tara!”

0 52

Eco Club Montan „Carol Lehman” din Brasov organizeaza in perioada 23-29 iunie 2008, la Centrul Cultural Reduta din Brasov expozitia de fotografie „Hai la Tara! – traditia anotimpurilor”. Organizatorii si-au propus ca de-a lungul a patru anotimpuri sa colinde patru sate, atent selectate, pentru a descoperi traditii, cultura, oameni inediti si locuri speciale.
Scopul proiectului este promovarea frumusetii traditiilor romanesti, a naturii si a locurilor pure, folosind arta fotografica ca mijloc de exprimare.
Fotografiile expuse La Centrul Cultural Reduta sunt rezultatul etapei din primavara, a doua din cadrul proiectului, care s-a derulat in satul Viscri, comuna Bunesti (judetul Brasov), intre 25 – 27 aprilie 2008. Timp de trei zile, grupul format din zece tineri pasionati de fotografie, impreuna cu organizatorii au participat la “Tabara de creatie foto”, proiect ce a urmarit imortalizarea vietii comunitatilor rurale sub dominanta celor 4 anotimpuri.

De ce Viscri?
„Pentru ca ne-am propus sa promovam frumusetea locurilor mai putin cunoscute, ne-am oprit in satul Viscri, ascuns intre dealurile din jurul orasului Rupea. Numele satului Viscri are o importanta rezonanta printre cunoscatorii bisericilor fortificate sasesti. Aici se afla una din cele mai impunatoare biserici-cetate fortificate medievale dintre cele existente in Transilvania. Fiind un sat izolat, aici s-au pastrat traditii si obiceiuri in ceea ce priveste arhitectura caselor, caracteristicile portului popular, mestesugari precum fierari, carbunari, caramidari”, sustin organizatorii proiectului. Rezultatele taberei de fotografie le puteti vedea, in perioada 23-29 iunie, la Centrul Cultural Reduta din Brasov.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.