Existenta organismelor multicelulare pe Terra

Existenta organismelor multicelulare pe Terra

0 83

O echipa internationala de geologi a descoperit ca organisme multicelulare existau pe Pamant cu 400 de milioane de ani mai devreme decat s-a crezut pana acuma.
Descoperirea a fost publicata in Proceedings of the National Academy of Science si vrea sa puna capat speculatiilor cu privire la varsta bazinului Vindhyan din India centrala.
Controversa a inceput in 1998, odata cu descoperirea a doua fosile care ii punea pe oamenii de stiinta in conflict cu privire la varsta bazinelor sedimentare Vindhyan din India si care se intind pe o suprafata de 100.000 de kilometri patrati.
La momentul respectiv, geologul indian dr. Rafat Azmi a afirmat ca a gasit cateva fosile care erau asemanatoare cu cele din era Cambriana de acum 500-600 de milioane de ani, deja descoperite.
Dr. Adolf Seilachera a descoperit insa o serie de mini-tuneluri despre care sustinea ca reprezentau urmele unor organisme complexe, asemanatoare ramelor, care ar fi avut o varsta de aproximativ 1,2 miliarde de ani.
In jurnalul Proceedings of the National Academy of Science, autorii au descoperit discrepante intre cele doua rapoarte. Au fost identificate anumite erori in rapoartele profesorului Azmi, care sugerau ca fosilele descoperite de acesta nu ar fi existat niciodata.
In noul raport insa, cercetatorii afirma ca fosilele lui Rafat Azmi sunt reale, dar sunt mai vechi cu un miliard de ani decât s-a crezut.
Si uite cum, incetul cu incetul, aflam tot mai multe despre viata pe Pamant si istoria Terrei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.