Exemplarul Iohannis copiat de Ciucă – premierul la Abu Dhabi de dorul...

Exemplarul Iohannis copiat de Ciucă – premierul la Abu Dhabi de dorul moscheilor!

0 30

Ce a făcut cu adevărat premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe? Vă spunem noi: nimic. S-a plimbat și a vizitat moschei. Răstimp, parlamentari ai patriei se plimbă prin Sharm El Sheik, Praga ori Instanbul la tot felul de evenimente de importanță discutabilă, dar cu mare potențial de turism & shopping. Și tot răstimp, în România facturile explodează, iar românii cad în depresie.
În urmă cu o săptămînă, spun sursele Inpolitics, ar fi trebuit să aibă loc în Emiratele Arabe o vizită a unei delegații ministeriale conduse de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care urma să discute în Abu Dhabi despre o posibilă preluare a Tarom de către compania Emirates, interesată, totodată, de construirea unor aeroporturi cargo în cîteva orașe de la noi, precum Brăila.
În ultima clipă, Grindeanu s-a trezit cu o solicitare neuzuală din partea premierului Ciucă: să amîne vizita cîteva zile, ca să vină și el. Fără un motiv anume. Grindeanu nu a avut încotro, dar asta a dat toată vizita peste cap.
Ciucă a mers ieri și alaltăieri în Emirate, s-a văzut cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele EAU, şi cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul EAU, iar comunicatele seci de presă ne-au informat că s-au discutat ”proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT”.


În fapt, nu s-a mai discutat nimic, pentru că intrarea lui Ciucă a dat peste cap programul inițial, iar premierul nu avea, oricum, nimic concret în buzunar.
Așa că vizita de lucru a devenit una de protocol, cu plimbări lui Ciucă, Virgil Popescu, Adrian Chesnoiu și Grindeanu pe la moschei și cam atît.
Nici acum nu e clar interesul brusc pentru vizită al premierului, dar se aude că PNL lucrează la ”internaționalizarea” lui, în perspectiva candidaturii la președinție.


E, oricum, vremea vizitelor exotice pe linie politică.
O delegație de parlamentari ai PSD și PNL s-a deplasat recent la Sharm El-Sheik, luxoasa stațiune egipteană, la o așa numită Conferință mondială a tinerilor parlamentari.
Derulată între 15-16 iunie, dar ai noștri au plecat încă de pe 13, să fie siguri, probabil, că nimeresc stațiunea.
O altă delegație parlamentară a mers în Turcia, la o importantă subcomisie pentru parteneriate transatlantice, alții pe la Praga, la o conferință despre blockchain etc. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.