Examenul pentru permis ramane neschimbat

Examenul pentru permis ramane neschimbat

0 308

Noul Cod rutier care a intrat in vigoare de la 1 decembrie nu aduce practic nici o schimbare in ceea ce priveste examenul pentru obtinerea permisului de conducere categoria B.


Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Automobilelor Brasov, Cristina Cretu, a anuntat ca in urmatoarele sase luni, testarea teoretica se va face dupa vechile chestionare. Astfel ca, brasovenii care doresc sa obtina permisul de conducere nu au de ce sa-si faca griji. Mai mult, nici proba practica nu va suferi modificari. Cel care are puterea sa modifice metodologia de examinare este prefectul de Brasov Aurelian Danu. In acest sens, Danu a precizat: „In momentul de fata nu se impune modificarea examenului auto. Deocamdata asteptam ca scolile de soferi sa se puna la punct cu noul Cod Rutier. In primul rand avem nevoie de un poligon care sa se ridice la normele unei educatii rutiere decente si care sa le permita brasovenilor sa se pregateasca temeinic pentru examen”


?


Schimbari pentru categoriile C si D


O schimbare imediata pe care o aduce noul Cod ii vizeaza insa pe brasovenii care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C sau D, ori subcategoriile C1 sau D1. De acum, acestia trebuie sa dea mai intai examenul pentru categoria B, plus ca abia dupa implinirea varstei de 21 de ani pot cere o categorie superioara.?


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.