EVENIMENT de PRESA: Teleconferinta anuala a lui PUTIN!!

EVENIMENT de PRESA: Teleconferinta anuala a lui PUTIN!!

0 579

Jumătate triumfală, jumătate amicală, intrarea liderului de la Kremlin la intalnirea cu presa de ieri a pregătit terenul pentru primul răspuns. Destinatar, Occidentul…Vladimir Putin : „Succese?Aţi menţionat deja dumneavoastră o parte dintre rezultatele pozitive. În primul rând reunificarea Rusiei cu Crimeea şi Sevastopol, într-un climat geopolitic dificil. Asta a fost anul trecut, când am avut şi Jocurile Olimpice de la Soci, un eveniment sportiv plin de succes.Apoi uriasa solidarizare a Rusiei in jurul unor mari idealuri ale natiunii”  În ciuda tonului încrezător, liderul de la Kremlin nu putea ocoli subiectul sancţiunilor şi conflictul din Ucraina.Da ,Vladimir Putin a transmis un nou avertisment Vestului. „Rusia nu este Iranul”, a spus liderul de la Kremlin, care a adăugat că Statele Unite au nevoie doar de vasali, nu de aliaţi, iar Rusia refuză să facă parte dintr-un sistem de acest gen. Profitând de teleconferinţa anuală, Vladimir Putin a repetat că anexarea Crimeei este unul dintre marile succese ale Rusiei. Aşa a început mult aşteptata teleconferinţă a preşedintelui Putin. Iata cateva din principalele sale raspunsuri :

Vladimir Putin,: „Rusia nu este Iran. Economia rusească este mult mai mare şi diversificată decât cea iraniană. În ceea ce priveşte sancţiunile (occidentale – n.r.), am discutat cu oamenii de afaceri şi le-am spus că este foarte puţin probabil ca sancţiunile să fie ridicate curând, din cauza faptului că ele reprezintă o chestiune politizată. Noi facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru implementarea acordului de la Minsk, dar partenerii noştri de dialog nu ţin pasul cu noi.De altfel, Vladimir Putin nu s-a sfiit să-l urecheze pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, pentru gestionarea conflictului din regiunea Donbas.PUTIN r

Vladimir Putin: „Preşedintele Poroşenko, după ce a fost ales, a avut şansa de a folosi mijloace paşnice pentru a rezolva situaţia din regiunea Donbas, să dialogheze cu oamenii de acolo. Am discutat cu el, am încercat să îl convingem, i-am cerut personal să nu reia ostilităţile. Dar tocmai asta s-a întâmplat, a dată, a doua oară, a treia oară, au făcut acelaşi lucru din nou, şi totul s-a transpus într-o tragedie în primul rând pentru ucraineni. Cred că a fost o mare greşeală”.Pe de altă parte, Vladimir Putin a dat asigurări că violenţele din Donbas nu se vor transforma într-un război în toată regula:”Sa nu credeţi că va începe războiul! Cred că este imposibil. Aşa că nu trebuie să vă faceţi griji.”Dincolo de politica externă, liderul de la Kremlin a vorbit şi despre economia Rusiei. „Din nefericire, economia noastră este prea dependentă de petrol şi este dificil să schimbi această situaţie.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.