Evanghelia fraudarii dupa Marean

Evanghelia fraudarii dupa Marean

0 65

Convulsiile din sanul PSD, partid cu puternica traditie social-democrata, nu se pot incadra in clasica situatie „nu stie stanga ce face dreapta”. Pentru ca la PSD, stanga stie intotdeauna, dreapta e aia care n-are habar niciodata de nimic. Cu toata particularitatea care o distinge in peisajul politic, formatiunea social-democrata nu scapa de efectele dezastruoase ale trasului cand hais cand cea al bizonilor din dotare. In timp ce toti membrii PSD au misia de a cauta zilele astea probele irefutabile care sa demaste fraudarea alegerilor de catre Traian Basescu, fostul pesedist Vasile Dancu, expert in tehnici media, face o analiza necrutatoare a gafelor comise de stafful de campanie pesedist, Mazare de la Constanta anunta ca se retrage cateva luni din politica, iar Ilie Sarbu declara presei ca nu l-ar deranja o apropiere de PD-L. Iar abaterile de la aparenta de unitate impusa cu truda de Ion Iliescu sunt, cu siguranta, mai multe.
Cea mai evidenta fisura in strategia de aparare a versiunii cu fraudarea este calculul gresit, Prostanac de-a dreptul, de a-l trimite pe Marean Vanghelie la televizor sa sustina cu probe furtul alegerilor de catre pedelisti. Vanghelie singur in studio la Realitatea, inconjurat de trei gazetari versati in haituirea unor politicieni de anduranta, nu cotarle de mahala precum Marean, a fost deunazi imaginea vidului de imagine si golului de imaginatie de care sufera PSD. Nu mai conteaza ca, in paralel, la buletine de stiri grei ai partidului precum alde Dragnea, Nastase ori Geoana insusi gargariseau despre hotie, daca l-au lasat pe Vanghelie sa vorbeasca doua ore cu trei jurnalisti harsiti despre cum a furat Basescu alegerile.
Nici daca rasfoia camioane de almanahe, nici daca se documenta zile intregi pe goagal n-ar fi izbutit Vanghelie sa ocupe sonor si coerent tot spatiul pe care i l-a dedicat cu generozitate mogulul. Daca cineva din PSD n-a dorit dinadins sa-l piarza pe Vanghelie de l-a trimis sa vanda fictiunea fraudarii drept Realitate, inseamna ca gafangiii de la PSD sunt treji si lucreaza din greu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.