Etajul I al Pelesului se poate vizita doar opt zile pe an

Etajul I al Pelesului se poate vizita doar opt zile pe an

0 124

Etajul I al Castelului Peles este deschis publicului incepand de marti, 30 ianuarie, cate o zi pe luna. Mai exact, cei care vor sa viziteze si incaperile care au stat ferecate timp de 47 de ani trebuie sa vina la Castel intr-una din urmatoarele zile: 27 februarie, 27 martie, 24 aprilie, 15 mai, 25 septembrie, 30 octombrie, 18 decembrie 2007.


Este vorba despre apartamentul destinat imparatului Franz Josef, apartamentul primului-ministru, camerele pentru oaspeti si sala de concerte. Persoanele care vor sa le treaca pragul trebuie sa plateasca 50 de lei, in cazul adultilor, si 20 de lei, in cazul elevilor si al studentilor.


?


Deschis pentru public in anul 1953, Castelul Peles a inclus in traseul de vizitare, pana in 1960, si spatiile situate la nivelul I. Dupa aceasta data, apartamentele private de la acest etaj au intrat in restaurare si nu au mai putut fi vizitate.


Apartamentul regal, sala de concerte, camerele pentru oaspeti si apartamentul destinat imparatului Franz Josef pentru vizita din 1906 sunt incluse in turul resedintei de vara a regilor Romaniei, din luna ianuarie. Vizitatorii pot beneficia de un tur extins al spatiilor de la parter si etaj I, cu ghidaj in cinci limbi de circulatie internationala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.