Energia electrica, mai scumpa cu 4%

Energia electrica, mai scumpa cu 4%

0 179

Pretul energiei electrice pentru populatie va creste cu pana la 4% la 1 aprilie, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris, la audierile comisiei parlamentare care ancheteaza activitatea Ministerului Economiei si Comertului. El a mentionat ca aceasta nu este decizia finala a Autoritatii, dar toate calculele realizate pana in prezent sustin previziunea anterioara, potrivit careia majoarrea va fi mai mica de 4%.


Printre factorii care pot influenta preturile se numara incluziv achizitiile realizate de furnizorii si consumatorii mari de electricitate de pe platforma OPCOM. Opris a afirmat, la inceputul lunii martie, ca o decizie privind scumpirea electricitatii va fi luata pana la sfarsitul acestei saptamani. El a aratat atunci ca, daca la 1 aprilie va avea loc o crestere de 4%, o noua majorare a tarifelor nu va avea loc mai devreme de luna septembrie.


Cea mai recenta majorare a tarifelor la energia electrica, cu 4,72%, a avut loc la 1 decembrie 2006. Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a anuntat recent ca in acest an tarifele la energia electrica vor fi majorate cu 1%-2% peste nivelul inflatiei din acest an. Banca Nationala a Romaniei tinteste pentru acest an o inflatie de 4%, cu un interval de variatie de un punct procentual in plus sau in minus.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.