Emil Boc preia fraiele Educatiei

Emil Boc preia fraiele Educatiei

0 159

Octavian Paler, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!, a spus, inainte sa moara: „Traian Basescu – presedinte, Emil Boc – premier; sper sa nu traiesc sa vad o asemenea grozavie… grotesca”. Si nu a trait, ci a murit, oarecum impacat, nestiind ca lumea va continua fara el acest circ monstruos care se desfasoara in fata ochilor nostri saturati de vorbe goale si ieftine.
Carevasazica, comedia continua si ia proportii pantagruelice. Boc a ajuns premier, dar se pare ca acest lucru nu ii era de ajuns, simtul penibilului lipsand cu desavarsire din caracterul premierului care, crezandu-se omnipotent si polivalent, ca de-altfel toti colegii de partid, sentiment-doctrinar impus de liderul turmei, Traian Basescu, a decis ca poate mai mult.
Dat fiind ca opinentii lor, lasii PSD-istii, au plecat „in bloc”, intorcand sfidator spatele „colaboratorilor” din coalitie, acestia s–au vazut „nevoiti” sa repereze onoarea ministerelor abandonate si sa se instaleze ei confortabil in fotoliile parasite. Si toata aceasta mutare de forte are loc cu cateva zeci de ore inainte de una dintre cele mai importante zile postrevolutionare: greva generala a Romaniei.
Asadar, Boc, entuziast nevoie mare, s-a bagat in unul dintre cele mai mari „rahaturi aromate cu esenta de criza financiara” din sistemul bugetar romanesc: ministerul Educatiei.
Premierul Emil Boc a anuntat vineri, 02.10.2009, la preluarea interimatului Educatiei, ca are printre prioritati examenele nationale, manuale scolare legate de noile competente, procesul de descentralizare in baza Legii Educatiei, dar si problemele legate de Universitatea „Spiru Haret” si de masterate.
La finalul discutiei cu Ecaterina Andronescu, premierul a afirmat ca a analizat problemele curente si de perspectiva, precum examenul de Bacalaureat, trecerea de la clasa a VIII-a la a IX-a, noile manuale scolare, procesul de descentralizare.
Boc a precizat ca va verifica si situatia fondurilor la scoli si a sustinut ca se va sfatui „de cate ori va fi nevoie” cu Ecaterina Andronescu.
Emil Boc a tinut sa explice motivul pentru care s-a considerat potrivit pentru aceasta pozitie interimara: „Ca formare provin din mediul universitar si m-am familiarizat foarte mult in ultimul timp cu legea invatamantului la care am lucrat. M-am consultat cu doamna Andronescu si pana acum, ma voi consulta si de acum inainte si dupa ce nu voi mai fi ministru (n.r. – asta in cazul in care il mai asculta cineva „dupa”)”.
Fostul ministru, Ecaterina Andronescu, si-a incheiat mandatul cu zambetul pe buze, declarand ca se va intoarce la Universitatea „Politehnica” din Bucuresti: „Chiar nu am nici o problema! Evident ca ma intorc la catedra. Nu m-au dat afara, sper!”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.