Elevii brasoveni lupta impotriva violentei in scoli

Elevii brasoveni lupta impotriva violentei in scoli

0 92
Violenta din familie este la originea violentei in scoli si ii marcheaza pe multi  adolescenti brasoveni. Politia, psihologii scolari dar si preotii incearca sa-i readuca pe tineri pe drumul cel bun si sa-i tina departe de pericolele care ii pandesc. La concursul Reusim Impreuna, menit combaterii violentei si consumului de droguri, liceenii Colegiului Emil Racovita au realizat cel mai impresionant clip.
Scoala generala numarul 9 din Brasov a organizat cea de-a 6 a editie a concursului judeteana interscolar Reusim Impreuna care vizeaza combaterea violentei in scoala si combaterea consumului de droguri in randul elevilor de toate varstele. 23 de echipe dintre care 7 formate din elevi de liceu au realizat clipuri video si scenete pe aceste teme.
Liceenii de la Colegiul Emil Racovita din Brasov au realizat cel mai impresionant clip in care au aratat cat de marcat este un copil de certurile si violenta dintre parinti.
Violenta , lipsurile si lipsa atentiei din partea parintilor il determina pe copil si mai tarziu pe adolescentul din liceu sa chiuleasca de la scoala si sa fie la randul lui agresiv. Juriul concursului s-a aratat impresionat de felul in care tinerii au reusit sa transmita probelmele cu care se confrunta.
Daca politia desfasoara campanii de prevenire, psihologii scolari ii consiliaza pe tineri , biserica incearca si ea sa ajute generatia tanara atat de zbuciumata.
Din nefericire nici credinta in Dumnezeu si nici eforturile autoritatilor nu reusesc intotdeauna sa indrepte o viata de tanar afectat de probleme din familie si asa cum au aratat tinerii in filmuletul produs chiar de ei.  rezultatul este un adolescent dezorientat si vulnerabil aflat pe un drum care nu duce nicaieri .
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.