Elevii brasoveni acorda Primul Ajutor

Elevii brasoveni acorda Primul Ajutor

0 100

Elevii brasoveni au invatat ce inseamna sa acorzi primul ajutor persoanelor aflate in nevoie. Mai multi elevi au participat in week-end la concursul „Cu viata mea, apar viata celorlalti”, desfasurat in Parcul Titulescu.
Participantii au trebuit sa demonstreze ca stiu sa sara in mod corect in ajutorul celorlalti, in cazuri de urgenta.
Elevii au trecut de proba teoretica, unde au trebuit sa raspunda la un set de 30 de intrebari, dar si de cea practica, cand au simulat un accident cu mai multe victime carora a trebuit sa le dea primul ajutor.
Elevii au avut de susținut o proba teroretica si una practica, in care au trebuit sa demonstreze deprinderile și manevrele de prim ajutor. Fiecare echipaj a trebuit sa acorde prim-ajutor si sa transporte o victima pe targa, timpul acordat fiind de zece minute. Elevii au primit diplome, cupe, dulciuri si echipament sportiv. Prin acest concurs profesorii le insusesc elevilor cunostintele despre acordarea corecta a primului ajutor.
Prestatia elevilor a fost evaluata de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Locul intai a fost cucerit de elevii Grupului Scolar de Turism si alimentatie Publica, locul doi de catre echipa de la Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura, iar pe locul trei s-au clasat liceeni de la Colegiul Emil Racovita.
Castigatorii au trecut direct in urmatoarea etapa a concursului, care se va desfasura la nivel judetean, pe 20 mai.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.