Edilii PDL brasoveni spun ca sunt din nou discriminati in judet

Edilii PDL brasoveni spun ca sunt din nou discriminati in judet

0 91
Alesii democrat-liberali acuza ca banii judetului sunt impartiti in continuare pe criterii politice. Desi localitatile brasovene conduse primari PD-L numara peste 27% din locuitorii judetului, primesc doar 7% din sumele alocate de conducerea forului judetean. Printre comunele care primesc bani putini se numara si unele care trebuie sa cofinanteze proiecte europene, cum este cazul comunei Budila.
Localitatile in care sunt concentrati mai bine de un sfert din dintre locuitorii judetului primesc sub 10% din fondurile judetului. Motivul pentru care atat de putini bani sunt directionati spre aceste comune si orase este ca sunt conduse de primari democrat-liberali, spun consilierii PDL judeteni.
Budila ar avea nevoie de 500.000 de lei pentru cofinantarea proiectelor europene care se deruleaza in comuna, insa nu primeste decat 79.000 de lei. Din acest motiv, consilierul judetean Szakal Andras a cerut 100.000 de lei pentru Budila si se asteapta ca intr-o sedinta viitoare presedintele Aristotel Cancescu sa aloce macar 50.000 de lei.
Daca in mandatul precedent localitatile cu primari PD-L au avut de suferit, de aceasta data presedintele Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, a promis ca va cauta surse de finantare pentru Budila. Chiar unul dintre democrat-liberali a cerut ca banii sa fie luati de la Prejmer, insa un alt coleg de partid s-a opus, sub pretextul ca si asa localitatile cu primari pedelisti au primit mult mai putini bani decat ar fi avut nevoie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.