Ecologizarea raului Ghimbasel din Brasov are loc pe 28 martie

Ecologizarea raului Ghimbasel din Brasov are loc pe 28 martie

0 170

Raul Ghimbasel din Stupini va avea parte de un program de ecologizare prin care i se vor curata toate apele. Aceasta initiativa demna de lauda au avut-o reprezentantii organizatiei Brasovul Verde.
Scopul acestui proiect, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul organizatiei, este imbunatatirea calitatii mediului prin responsabilizarea, constientizarea si implicarea populatiei din mediul rural, in problemele generate de poluarea apelor asupra biodiversitatii.
Astfel, se doreste informarea si constientizarea comunitatii din Stupini, in perioada 15-22 martie 2009, despre problema poluarii raului Ghimbasel.
In Romania, cunostintele legate de protectia mediului si de nivelul de poluare sunt aproape inexistente, fapt ce a dus in ultimii ani la deversari masive de deseuri, atat la nivelul solului cat si in mediul acvatic.
Aceste aspecte au consecinte foarte grave pe termen lung, producand deteriorari ireversibile ale habitatelor, calitatii mediului si peisajului. Poluarea cursurilor de apa in amonte determina acumulari masive de deseuri atat in aval, cat si la gurile de varsare ale acestora.
Proiectul se va desfasura pe parcursul mai multor etape, acestea cuprinzand sesiuni de documentare pe teren, sesiuni de informare si activitati de igienizare.
Pe langa actiunile de ecologizare a diverselor zone, sunt necesare si campanii de informare, constientizare si responsabilizare a populatiei.
Printre principalele rezultate asteptate in urma implementarii acestui program se afla diminuarea deseurilor deversate in mediu.
Brasovul Verde ste o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2008, animata, printre altele, de urmatoarele obiective: informare, documentare si consultanta despre metodele eficiente de protectie a mediului; schimbarea atitudinii si comportamentului institutiilor publice, respectiv a comunitatii locale, in scopul protejarii si conservarii mediului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.