ECOLOGIȘTII drone programate rudimentar care fac jocul murdar al marilor corporații !

ECOLOGIȘTII drone programate rudimentar care fac jocul murdar al marilor corporații !

1 199

N-am văzut un sudanez sau un guatemalez care să dea cu laptele de pământ pentru că vacile emit carbon în atmosferă

Când mai vizitați această planetă și vedeți ecologiști care protestează împotriva fermelor, care sparg și aruncă laptele din magazine sau distrug legumele din galantar în numele mediului, tot ce trebuie să știți sunt următoarele lucruri:

– ONU, CARE Int. și Oxfam Int. estimează că, în 2022, 345 de milioane de persoane suferă de foamete acută. Peste un miliard trăiesc în sărăcie extremă și pericol de foamete. Cifra s-a dublat față de 2019 când doar 135 de milioane sufereau de foamete acută.

– Un număr de 238 de organizații umanitare trimit anual scrisori deschise către forurile competente prin care avertizează că trăim pe o planetă pe care foamea ucide între 7.700 și 15.000 de oameni pe zi, în funcție de regiune, dar recomandările experților sunt ignorate complet. Ba mai mult, politicile globale recomandă reducerea producției de hrană și suprataxarea acesteia.

– World Food Programme și FAO (Food and Agriculture Organization) estimează că omenirea irosește anual 1,3 miliarde de tone de hrană. Liderii la producția de deșeuri alimentare și hrană irosită per capita sunt Rusia cu 30kg/an, India cu 50kg/an, SUA 59kg/an, China și Japonia cu 64kg/an, Germania 75kg/an, UK și Spania 77kg/an, Franța 85kg/an și Australia care bate recordul cu 102 kilograme de hrană aruncată la gunoi de persoană. Cifrele sunt obscene. În condițiile în care 345 de milioane mor de foame, marile puteri aruncă miliarde de tone de hrană anual.

– Conform acelorași surse, un cetățean european consumă în medie 780,6 de kilograme de hrană pe an sau 2,13 kg pe zi. Un american obișnuit consumă 861,8 kg de hrană pe an, adică 2,36 kg pe zi. Un cetățean asiatic consumă în medie 679,7 kg de hrană pe an sau 1,86 kg pe zi. Un sud-american consumă 668,3 kg pe an sau 1,83 kg pe zi. Un african consumă cu 31% mai puțin decât cetățeanul european și cu 37% mai puțin decât americanul, o medie de 540 kg de hrană pe an sau 1,48 kg pe zi.

Protestele astea împotriva laptelui, a vacilor, împotriva carbonului emis de găini și chestii de-astea sunt fenomene care se manifestă exclusiv în țări supradezvoltate, acolo unde riscul de foamete este minim și hrana este atât de accesibilă încât ajunge la gunoi. N-am văzut un sudanez sau un guatemalez care să dea cu laptele de pământ pentru că vacile emit carbon în atmosferă. Mișcarea ecologistă care țintește agricultura și producția de hrană este moftul unor îndestulați spălați pe creier care au fost convinși că planeta e cu un picior în groapă datorită unor ferme de găini. Sunt niște drone programate rudimentar. Fac jocul marilor corporații care strâng lațul monopolist în jurul grumazului umanității.

În timp ce micii producători sunt scoși din circuit, sugrumați la preț și suprataxați în numele ecologiei, marile companii ca Bayer, Cargill, Syngenta sau DuPont fac sute de miliarde profit anual și cumpără teren agricol într-o veselie. Terenul agricol este noul aur, noua investiție pe termen lung a miliardarilor. Până și Bill Gates a cumpărat 98 de mii de hectare de teren agricol. Asta în timp ce ne ține prelegeri despre cum ar trebui să nu mai cultivăm, să mâncăm burgeri sintetici și carne artificială făcută în laborator. Dar majoritatea imbecililor știu că Bayer face pastile și Gates face sisteme de operare, nu și agricultură. Nu știu că Bayer a cumpărat până și Monsanto. O țin cu „jos agricultorii” și cu cotele de carbon până elimină toată competiția de pe piața de hrană și transferă controlul în mâinile singurelor entități care își vor permite să plătească aceste cote.

Așa cum proștii din militantismul energetic au senzația că Saudi Aramco, Exxon și Gazprom finanțează ong-uri ecologiste pentru sănătatea planetei, așa și imbecilii din ecologia agricolă au senzația că Bayer sau BASF finanțează proteste de dragul nostru. Ăștia n-au văzut vaca în viața lor decât în poze pe internet, dar se duc la magazin să dea cu laptele de pământ pentru că pe ei oricum îi hrănesc părinții. E tot ce știu ei despre agricultură: meniul bio vine de la părinți, care vin de la supermarket.

Autor: Dan Pavel
Sursa: anonimus.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.