E vremea mitingurilor!

E vremea mitingurilor!

0 223

Pana sambata care vine, simpatizantii si cei anti-Basescu vor mai avea timp sa desfasoare diferite actiuni pro sau contra presedintelui suspendat. De altfel, sfarsitul saptamanii care s-a incheiat a fost plin de astfel de evenimente.


Duminica, la Iasi s-au desfasurat doua mitinguri, unul avandu-l in mijloc pe Geoana, celalalt pe Basescu.


Potrivit jandarmilor, la mitingul PSD din fata Palatului Culturii, care s-a incheiat cu un discurs al presedintelui PSD, Mircea Geoana, au participat peste 8.000 de persoane. Bineinteles, au fost folosite expresii care sa-i determine pe ieseni sa voteze „DA”: Traian Basescu a transformat Romania intr-o dictatura, un presedinte care e mai bun la carciuma decat la serviciu, un mincinos care nu are onoare, omul care a distrus Alianta, un om care consuma whisky dimineata, la pranz si seara


?


In acelasi timp, la 600 de metri distanta, in Piata Unirii din Iasi, Traian Basescu, sustinut de democrati si liberal-democrati, le-a spus celor aproximativ 20.000 de oameni ca aceia care au votat suspendarea sa din functie sunt „oligarhii tranzitiei”, cei 322 crezand ca ii mai pot umili pe romani nerespectandu-le votul. De asemenea, Basescu si-a atacat predecesorii, pe Ion Iliescu si pe Emil Constantinescu.


?


Sambata, alt miting impotriva lui Basescu a adunat in Piata Revolutiei din Pitesti aproximativ 13.000 de oameni, spun autoritatile. Geoana si Iliescu au fost prezenti.


?


Pe de alta parte, liberalii bucuresteni au impartit fluturasi si pliante anti-Basescu in parcurile Capitalei. Ei au inceput astfel actiunea START PENTRU SCHIMBARE, care face parte din strategia PNL in campania pentru referendum.


?


La randul sau, Partidul Conservator a organizat, tot sambata, un mars contra presedintelui suspendat Traian Basescu. In frunte cu Dan Voiculescu, dotati cu fluiere, conservatorii au trecut pe la toate proprietatile lui Basescu despre care ei spun ca ar fi dobandite ilegal. Marsul Partidului Conservator a inceput in fata restaurantului preferat al lui Traian Basescu, Golden Blitz. Al doilea popas a fost casa presedintelui suspendat de pe strada Mihaileanu, dupa care au fost la casa din Otopeni.


?


Fara a organiza mitinguri de amploare, presedintele UDMR, Marko Bela, a facut apel la populatie sa voteze pentru demiterea presedintelui suspendat la referendumul din 19 mai, unul dintre motivele acestei decizii fiind, potrivit lui Marko, ca presedintele suspendat a „scos arma antimaghiarismului”.


?


Alti maghiari, de data asta cei care fac parte din Uniunea Civica Maghiara (UCM), au decis implicarea Uniunii in campania pentru referendumul din 19 mai, in sprijinul lui Traian Basescu, chiar daca au fost organizatii locale care nu au dorit acest lucru. Potrivit conducerii, UCM a comandat peste 2.000 de afise electorale si 100.000 de fluturasi.


?


In schimb, prietenul de pahar al lui Basescu, Gigi Becali isi indeamna simpatizantii sa voteze in favoarea lui Traian Basescu la referendum. Apelul a fost facut la reuniunea Consiliului National al Partidului Noua Generatie. In acest sens, Consiliul National PNG a adoptat in unanimitate o rezolutie in care electoratul partidului este indemnat sa se prezinte la vot pe 19 mai si sa voteze impotriva demiterii presedintelui.


Becali a mentionat ca PNG-CD nu va participa la mitinguri pro-Basescu si nici nu va finanta tiparirea de fluturasi sau afise in favoarea presedintelui suspendat.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.