Duminică, o zi excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar și cu...

Duminică, o zi excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar și cu intervenții ale salvamontiștilor

0 55

Duminică, 07.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri, în care persoanele s-au accidentat, în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Brașov și Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunși la locul solicitării, au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmând să le coboare la baza muntelui, unde, pentru două dintre acestea, a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD, care le-au preluat și transportat către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

Vremea bună, cu vizibilitate și pârtiile bine amenajate, au încurajat schiorii să accelereze, crescând astfel riscul unor coliziuni soldate cu accidentări. Totodată, faptul că pârtiile sunt acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială, zapadă care are o consistență foarte dură, îi face pe schiori să dezvolte viteze foarte mari, în care posibilitatea de ocolire sau de frânare în sigurață, în cazul unui obstacol, este foarte redusă.

,,Schiați întotdeauna cu o viteză sub capacitatea voastră maximă, în care sa fiți în permanență în control și faceți depășirea, astfel încât să nu-l stânjeniți în niciun fel pe cel depășit, indiferent de ce manevră va face acesta. De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 440 de cazuri, reprezentând 452 de persoane”, au spus salvamontiștii

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.