Drumul de acces Coresi ar putea fi gata luna viitoare

Drumul de acces Coresi ar putea fi gata luna viitoare

0 96
De la sfarsitul lunii viitoare s-ar putea circula pe „drumul de acces Coresi”, artera care va permite autoturismelor care tranziteaza Brasovul pe ruta Strada Harmanului-Bulevardul Garii si Strada 13 Decembrie sa isi scurteze traseul.
Drumul, daca va fi gata la timp, va avea o lungime de  peste 2 kilometri si doua benzi pe sens, separate cu spatiu verde. De asemenea, vor fi amenajate piste pentru biciclisti si trotuare, precum si trei statii pentru mijloacele de transport in comun si un nou sistem de iluminat public.
Inevitabil, nu puteau lipsi din proiect construirea a patru sensuri giratorii si a unui pod peste paraul Timisul Sec.
Investitia se cifreaza la 30,7 milioane lei, dintre care 24,8 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, acordate prin Programul Operational Regional – Polul de Crestere Brasov.
Drumul porneste din cartierul Timis-Triaj (din zona sediului RAT), trece pe langa Remat si traverseaza fosta platforma industriala Tractorul, pana pe Strada 13 Decembrie. In momentul de fata, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, se lucreaza la sensul giratoriu dintre acest drum si Strada 13 Decembrie si este in curs de finalizare trecerea la nivel peste calea ferata
. „Cele doua sensuri giratorii de pe traseu au fost terminate si urmeaza sa fie turnat asfalt. Reprezentantii constructorului ne-au spus ca pana la sfarsitul lunii octombrie lucrarile vor fi terminate”, a mai afirmat Toarcea. Sandu Dumitru  

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.