Doua sarbatori legale noi: Ziua Femeii si Ziua Barbatului

Doua sarbatori legale noi: Ziua Femeii si Ziua Barbatului

0 58

Se pare ca romanii s-au simtit un pic frustrati de faptul ca tara noastra ocupa un loc slab in clasamentul tarilor cu cele mai multe sarbatori legale. ]Tara noastra are doar opt sarbatori legale pe an, cele mai putine dintre tarile membre UE. In top conduc Slovenia cu 18, Slovacia cu 15, Bulgaria cu 13, Polonia cu 12, Austria cu 15, Malta cu 14 si Franta cu 11. Prea putin pentru noi care avem ca sport national chiulul si am inventat deja celebrele zicatori „Lunea nici iarba nu creste” sau „Joi trebuie sa ne pregatim pentru week-end-ul ce incepe vineri”.
Aceste lucruri fiind date, anuntam ca Ziua Femeii si Ziua Barbatului ar putea deveni sarbatori legale, potrivit unui proiect de lege intocmit pe baza unei initiative cetatenesti care prevede instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Barbatului si declararea celor doua date drept sarbatori legale.
In expunerea de motive a initiativei publicate in Monitorul oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 217/ 21.III.2008, se arata ca, desi femeia si barbatul sunt considerati egali, este „curios” faptul ca numai femeia are o zi dedicata ei, nu si barbatul. In continuare se precizeaza ca, daca Ziua Femeii este si ziua mamei, Ziua Barbatului va fi si ziua tatalui. Pentru aceasta sarbatoare este propusa ziua de 5 mai, care ar urma sa fie si una libera.
„Instituirea in premiera in Romania a unei Zile a Barbatului, cat si refacerea in sarbatoare a unitatii primordiale a omului, prin dubla sarbatorire a femeii si a barbatului, vor fi un castig istoric si de imagine pentru tara noastra”, sustin initiatorii proiectului.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.