Doar obosit sau gafeur de meserie?

Doar obosit sau gafeur de meserie?

0 250

Gafele presedintelui nostru sunt tot mai dese. „Am gresit-o, am gresit-o”, incerca Traian Basescu sa se scuze dupa ce a sugerat preferatul sau la alegerile pentru presedintia CSM. Acum a gafat-o iar.


Basescu spune ca nu si-a dat seama ca fusese informat de Ministerul Afacerilor Externe despre retinerea a doi cetateni romani in Irak. Seful statului a precizat ca miercuri, aflat la Bruxelles, in timp ce lucra la definitivarea discursului pentru Parlamentul European, a fost informat ca ziaristii cer date despre doi cetateni rapiti in Irak. „L-am invitat pe ministrul de externe care mi-a spus ca este vorba despre doi cetateni retinuti pentru ca au facut poze intr-o baza militara americana din Irak. In acel moment, nu am facut legatura cu evenimentele care imi fusesera raportate de Ministerul de Externe pe data de 13 noiembrie 2006 legat de doi cetateni care fusesera retinuti de politia militara in Irak”, a afirmat Traian Basescu.


Seful statului a precizat ca „a fost o confuzie” generata de faptul ca era concentrat pe pregatirea si definitivarea discursului pe care urma sa il sustina in plenul Parlamentului European. „Regret confuzia pe care am facut-o, nefiind concentrat pe informatia pe care am primit-o si generata oarecum si de confuzia legata de rapiri”, a spus presedintele. Traian Basescu declara, miercuri la Bruxelles, ca a aflat de arestarea celor doi in dimineata aceleiasi zile.


Ambasada Romaniei la Bagdad a confirmat miercuri ca doi cetateni romani sunt retinuti in Irak sub acuzatia de spionaj, pentru ca au filmat si fotografiat fara autorizatie o baza americana. Cei doi se afla in asteptarea audierii finale in urma careia justitia isi va pronunta verdictul. „Astazi am declansat demersurile necesare sa aflam daca sunt implicati in activitate de spionaj sau daca este vorba de o confuzie. Sper ca in foarte scurt timp situatia lor sa se clarifice”, a spus seful statului.


?


Doar obosit sau gafeur de meserie?


In acest context, Olteanu a sugerat ca presedintele Traian Basescu ar avea nevoie de cateva zile pentru a se relaxa. „In general, atunci cand esti obosit si uiti, un concediu nu strica. Domnul presedinte poate ca doreste sau are nevoie sa se relaxeze pentru cateva zile”, a afirmat Olteanu.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.