DNA, Popoviciu, Serban si Pitcovici – blocati pe Dambovita

DNA, Popoviciu, Serban si Pitcovici – blocati pe Dambovita

0 228

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au prelungit, miercuri, pentru 30 de zile interdictia de a parasi tara in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului sef al DGIPI Ilie Cornel Serban si a ofiterului DGA Petru Pitcovici, acuzati de coruptie.
Avocatul Ion Cazacu, cel care il reprezinta pe Cornel Serban, a spus ca va depune, joi, la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie fata de aceasta decizie.
De asemenea, aparatorul lui Gabriel Popoviciu, Dan Apostol, a spus ca va ataca acest act al procurorilor, o cerere asemanatoare urmand sa fie depusa si de avocatii lui Petru Pitcovici.
Procurorii au prelungit interdictia decisa de instanta suprema, care a respins arestarea preventiva a celor trei.
In 1 aprilie, instanta suprema a decis cercetarea in libertate a omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Ilie Cornel Serban si a sefului Diviziei Operatiuni in cadrul DGA Petru Pitcovici.
In 26 martie, Curtea de Apel Bucuresti decisese cercetarea in libertate a lui Cornel Serban, Petru Pitcovici si Gabriel „Puiu” Popoviciu, cei trei avand interdictie de a parasi tara, decizie atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In acest dosar, procurorii DNA i-au retinut, in noaptea de 24 spre 25 martie, pe Cornel Serban, Petru Pitcovici, Gabriel Popoviciu si pe Ioan Alecu.
Procurorii anticoruptie nu au mai formulat cerere de arestare preventiva pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, considerand ca a fost cinstit pe parcursul audierilor si ca a colaborat cu anchetatorii.
Potrivit DNA, Ioan Alecu este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, iar Gabriel Aurel Popoviciu, de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.
Totodata, Ilie Cornel Serban este acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase, in timp ce Petru Pitcovici este cercetat pentru favorizarea infractorului.
Cornel Serban a demisionat de la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.