DNA Brașov la pescuit șalăi, la copcă – Remus Truică, Dan Andronic,...

DNA Brașov la pescuit șalăi, la copcă – Remus Truică, Dan Andronic, Printul Paul…

0 933

O noua lovitura, nu doar de imagine, cu autor cunoscut – DNA Brașov, baga presa in fibrilatie. Suntem in fata unui dublu impact, arestarea unor nume extrem de sonore, amanate prea mult timp la pus „bratari” cat si a unui paravan ce va acoperi derularea procedurilor (criticilor) cu Bugetul pentru 2016.
Remus Truică, om de afaceri a fost adus miercuri după amiază, în jurul orei 17,00 la sediul DNA Brașov, unde va fi audiat de procurori în dosarul privind retrocedările ilegale cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro. Asa zisul om de afaceri, Remus Truică, fost reținuți anterior.
De asemenea, Marius Marcovici, fost consilier a lui Călin Popescu-Tăriceanu, și Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact, au ajuns, miercuri, la sediul DNA Brașov pentru a fi audiați de procurorii anticorupție. Ambii au fost retinuti de procurori.
Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziții la domiciliul jurnalistului Dan Andronic, precum și la casa de vacanță a acestuia, în dosarul lui Remus Truică, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Acesta va fi adus la Brașov pentru audieri.
DNA a anunțat miercuri că procurorii efectuează nouă percheziții în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2006 — 2015.
„Sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.
DAN ANDRONIC o
Dan Andronic, directorul publicatiei Evenimentul Zilei, a fost adus cu mandat la DNA Brasov. Andronic ar fi implicat in dosarul retrocedarilor cu prejudiciu de 136 de milioane de euro. In acest moment nu se cunoaste calitatea lui Andronic in dosar. Jurnalistul Dan Andronic a fost adus, miercuri seară (dupa ora 21:30), la sediul DNA Brașov pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind retrocedările ilegale cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro. In final Dan Andronic a fost reținut noapte de procurorii DNA Brașov. El a fost scos cu cătușe la mâini din sediul DNA Brașov după mai multe ore de audieri.

În același dosar, a Marius Marcovici și Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact. Ei au fost aduși cu mandat miercuri, la sediul DNA Brașov, pentru a fi audiați de procurorii anticorupție.

Printul Paul ar fi vizat, potrivit unor surse judiciare citate de Agepres, in dosarul retrocedarilor ilegale in care procurorii DNA au faut miercuri perchezitii, printre care si la domiciliul omului de afaceri Remus Truica. Dosarul este instrumentat de DNA Brasov si a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si altii.
„Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc, cu atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al Printul Paul si printesa Lia reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc)”, potrivit procurorilor care au administrat dosarul.
Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, in 15 octombrie 2014, la DNA Brasov, nefiind pusi sub urmarire.
Printul Paul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, dupa ce i s-a facut rau in timp ce mergea spre Directia Nationala Anticoruptie Brasov. Potrivit unor reprezentanti ai Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, printul Paul s-a prezentat, miercuri dimineata, la unitatea sanitara, acuzand probleme cardiace. In urma investigatiilor, medicii au decis sa il interneze pe printul Paul in Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, au precizat sursele citate.

Marius Andrei Marcovicia adus la DNA Brasov a fost consilier personal al premierului Tariceanu si asociat cu Remus Truica. Marcovici a fost administrator la una dintre firmele lui Truica, TRG Agent de Asigurare, potrivit Cotidianul. Cotidianul arata intr-un articol din 2012 ca „inainte de a fi recunocut de instantele romanesti ca apartinand Casei Regale din Romania, printul Paul de Romania si-a vandut drepturile litigioase catre firma Reciplia SRL, reprezentata, in contractul cu acesta, de Remus Truica. Reciplia SRL a fost infiintata in 14 decembrie 2005, avand ca unic actionar un offshore, Reciplia LTD, iar la 11 luni de la infiintare, Reciplia SRL a cumparat toate drepturile litigioase ale printului Paul. Compania Reciplia SRL este administrata de nimeni altul decat Marius Andrei Marcovici”.
Procurorii DNA l-au retinut pe Marius Marcovic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.