Discriminari in statiile RAT Brasov

Discriminari in statiile RAT Brasov

0 163

Se cunoaste dragostea pe care o simte primarul George Scripcaru pentru RAT Brasov si se stie si de ce, asa ca nu mai intru in amanunte. Dar de la aceasta si pana la a face legi speciale si nebazate pe justete pentru cine are si cine nu are voie sa opreasca in spatiile rezervate statiilor RAT este cale lunga si inacceptabila.
Caci primarul George Scripcaru ii interzice autobuzului turistic al Consiliului Judetean stationarea in statiile RAT Brasov, fapt ce nu s-a intamplat, in urma cu sapte luni, cu masinile electorale ale candidatului PD-L pentru Senat, Ioan Neculaie.

Probabil va mai amintiti de campania electorala pentru alegerile generale, din noiembrie anul trecut.Inseamna ca nu ati uitat acele masini gratuite ale candidatul PDL la Senat, Ioan Nicolae, cu care v-ati plimbat prin Brasov. Astfel, produsele Roman au mers pe traseele regiei brasovene libere de orice restrictii, dar si fara nici o autorizatie,.mai bine de o luna, subprivirile obladuitoare ale lui Scripcaru.
In cazul acestor autobuze portocalii, Ioan Nicolae declara, anul trecut, in 11 noiembrie, intr-un ziar local: „Este un autobuz special. Toate piesele de pe el sunt germane. Acum facem proba pentru doua autobuze, timp de o luna, prin oras. Si astfel le folosesc si in campania mea electorala.”

In acelaºi ziar, George Scripcaru baiguia minciunele despre oportunitati. „Nu este vorba de implicarea in campania electorala a Primariei Braºov. Noi fructificam o oportunitate doar. Daca un alt candidat are asemenea initiative, iar brasovenii sunt cei avantajati de ele, atunci oricine poate sa faca acest lucru.”

La ora respectiva, purtatorul de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea, nu s-a inghesuit sa ofere vreo explicatie plauzibila, necum sa spuna/confirme ceva de o autorizatie. El doar s-a limitat sa-si imite seful de partid and este vorba de o problema ceva mai delicata.
„Acele autobuze au fost propuse spre achizitie prin imprumutul de la BERD ºi BERD a pus o conditie sa nu se achizitioneze din Romania. Autobuzele au fost produse la Brasov, firma respectiva si-a aratat interesul de a o pune la dispozitia RAT-ului pentru a fi testate cateva zile”.

Asta nu mai este ata alba, ci ditamai odgonul. Caci romaneasca a fost doar tabla caroseriei autobuzelor, restul fiind de fabricatie germana, asa cum a si declarat insusi patronul Nicolae In plus, al naibii coincidenta culorii autobuzelor si timpul in care au fost cedate pentru probe!

In schimb,dupa terminarea tuturor campaniilor electorale, cand Consiliul Judetean a solicitat autorizatie pentru ca autobuzul supraetajat destinat transportului turistilor sa poata opri in statiile RAT pentru preluarea acestora în timpul turului orasului, nu i s-a aprobat acest lucru.
Peste tot in Europa civilizata, dar si in alte orase din Romania, cu primari care respecta populatia respectivelor orase care i-a ales sa-i conduca spre mai bine, autobuzele de acest tip folosesc staþiile destinate transportului in comun. Dar asa ceva nu intra in caracterul scripcarian, asa ca nu mira pe nimeni refuzul administratiei locale de a da autorizatie in acest sens. Si tot datorita acestui caracter, pana acuma gestul nu a fost justificat din punct de vedere legal.
Bine ca nu am nici o tangenta cu Primaria Brasov, caci ar trebui sa intru in pamant de rusine, sa ma ascund de amici si familie si sa folosesc zilnic de un sapun pentru a da jos de pe mine zoaiele varsate de aceasta institutie asupra brasovenilor .

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.