„Din exportator de îngrășăminte, România a devenit importator total”

„Din exportator de îngrășăminte, România a devenit importator total”

0 82

Importurile de îngrășăminte cresc cu 34% și se scumpesc de 3 ori. Din exportator de îngrășăminte, România a devenit importator total. Toate creșterile de prețuri la îngrășăminte se vor duce în prețurile produselor finite. Pâinea o să devină un lux.
Ne-a lăsat Ceaușescu 5 mari combinate care produceau îngrășăminte și exportam la greu (în foto Combinatul de îngrasaminte Făgăraș n.r.). Mai rămăseseră în ultimii 10 ani două. S-au închis și alea. Zeci de mii de locuri de muncă pierdute.
Ioan Nicolae, de la Interagro, care preluase combinatele, a cerut de la ministerul condus de Videanu la vremea aceea, al Economiei, să cumpere gaz pentru combinate doar din producția internă, deoarece avea preț mai mic. Și a justificat asta, pentru a se putea bate cu producătorii ucraineni, care aveau prețuri mai mici. Și pentru a putea menține peste 10.000 de locuri de muncă.

Kovesi a lucrat mână în mână cu cei care au dorit să îngroape industria românească!

Ei bine, fiindcă Videanu a aprobat asta, Kovesi i-a arestat pe amândoi pentru sabotarea economiei naționale. A calculat un prejudiciu de peste 100 de mil. EUR. Adică diferența dintre prețul gazului de import, de la ruși, și cel produs intern. Adică, Nicolae ar fi trebuit să cumpere doar gaz de import, fiindcă era mai scump.
Kovesi a lucrat mână în mână cu cei care au dorit să îngroape industria românească.
A distrus tot, în numele luptei anticorupție.
A lăsat piața românească la discreția companiilor străine. În aplauzele proștilor, care o divinizau. De-aia au și extras-o cei de la Bruxelles.
Evident că dosarul s-a fâsâit în timp, n-a fost nimeni condamnat. Era o imbecilitate.
Dar combinatele s-au închis apoi și oamenii trimiși acasă. Așa că acum cumpărăm îngrășăminte la prețuri care or să ne îngroape.
Oameni buni, în situația asta, țările UE închid pe bandă rulantă fabricile de îngrășăminte. Am postat, cu exemple concrete.
Ce se vrea, deci? E greu?

Autor: Angelo Davidescu
Sursa: faceboo.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.