Din E-uri, mucegaiuri si gunoi

Din E-uri, mucegaiuri si gunoi

0 185

Asa s-ar putea intitula manifestarea organizata de Protectia Consumatorului in cateva scoli si licee din Brasov. Scolarii si liceenii au fost testati, in urma cu doua zile, cu ocazia Zilei Consumatorului, la cunostintele si impresiile pe care le au despre statutul lor de tineri consumatori, adepti in devenire ai consumismului, flagel la care s-a raliat de curand si Romania. Marele Arghezi ar putea fi mandru de descendenta conceptiei sale despre estetica uratului; junii s-a intrecut in poezii si eseuri inspirate din situatiile ce lezeaza zilnic cumparatorul de la noi. Dovada ca vana poetica n-a fost afectata de trecerea vremii si nu se da-n laturi sa extraga rime si metafore din cenusiul vietii.


Din estetica argheziana, piata libera s-a incapatinat sa conserve mucegaiul, cu care infesteaza diverse produse alimentare destinate consumului larg. Bubele si noroaiele convertite in fapt poetic de autorul „Florilor de mucegai” au o fata ceva mai comerciala, dar sunt la fel de nocive – E-urile pentru sanatate, gunoaiele pentru demnitatea de care uitam cand purtam si folosim toate rebuturile din comert.


Cred ca va urma in scurt timp etapa a doua a concursului, cea de rafinare a creatiilor. Elevii isi vor cizela atunci poeziile pana la forma de haiku, specifica spatiului asiatic de unde ne vin toate contrafacerile de pe tarabe ce asfixiaza consumatorul


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.